Home»Muzika»Top 20 lista muzičara koji imaju – najvernije fanove… a tu je i objašnjenje kako se to meri

Top 20 lista muzičara koji imaju – najvernije fanove… a tu je i objašnjenje kako se to meri

4
Shares
Pinterest Google+
Koncert, fanovi/Photo: Pixabay
Koncert, fanovi/Photo: Pixabay

Istinski fanovi podržavaju svoje omiljene izvođače i bendove bez obzira na sve, ali pravo je pitanje – čiji su obožavaoci najverniji?

Odgovor na ovo pitanje pronašla je ekipa sa stranice OnBuy.com putem nekoliko faktora: broja mesečnih slušalaca, mesečnim pretragama, procentu pratitlaca, procentu lažnih profila pratitelja i profilima koje su napravili obožavaoci u čast izvođačima i bendovima. Na temelju tih faktora dobija se konačan broj, a maksimum je 100.

Prvo mesto ove liste osigurala je pevačica Bili Ajliš s ukupno 77 bodova od mogućih 100. Njen bombastičan uspeh participirao je pretragom od više od 140 hiljada mesečno u vezi ulaznica za njene koncerte i odećom kao i streamovanjem njene muzike približno 51 milion puta na Spotifyju.

APSOLUTNI I NEPRIKOSNOVENI VEČITI VLADAR TOP LISTA… NARAVNO, “THE DARK SIDE OF THE MOON”

Na drugom mestu našao se je Ed Širan. Njegovi fanovi postigli su 72 od mogućih 100 bodova prema svim parametrima, s najmanjim proventom lažnih profila pratilaca (22.4%) i više od 58 miliona preslušavanja pesama na Spotifyju.

Portorikanski “reper” Bad Bunny probio se na treće mesto ove liste. Reperska nada bila je streamovana više od 50 miliona puta mesečno što mu je omogućilo 67 bodova prema svim faktorima.

Dataljnu analizu i listu Top 20 pogledajte u ovoj tabeli:

Najverniji fanovi
Najverniji fanovi

Previous post

Slušate li svoj unutrašnji glas? Video singl "Imperator" novog indie rock benda Rodeo možda će vas podstaći na to...

Next post

Upoznajte Rumblin' Trouble... Pesme Ane i Marka pušta najpopularnija američka bluz radio stanica Aardvark Blues FM, a šeruje FB stranica Rorija Galagera

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *