Home»Muzika»Slušate li svoj unutrašnji glas? Video singl “Imperator” novog indie rock benda Rodeo možda će vas podstaći na to…

Slušate li svoj unutrašnji glas? Video singl “Imperator” novog indie rock benda Rodeo možda će vas podstaći na to…

5
Shares
Pinterest Google+
Rodeo, Imperator/Photo: YouTube printscreen
Rodeo, Imperator/Photo: YouTube printscreen

Rodeo, novo indie rock ime na regionalnoj sceni, predstavlja se kroz prvi singl “Imperator” objavljen za diskografa Dostava Zvuka.

Petočlani bend poigrava se elementima jazza i progresije uz vešto nadmetanje sanjivog vokala i zaigranog ritma. Rodeo je indie rock bend čiji su članovi već ostavili traga na nezavisnoj sceni u solo i drugim projektima, a čine ga Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubanj, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon).

“Imperator” osvaja neverovatnom lakoćom ulaska u podsvest slušaoca, pesma se razvija kroz spretno isprepletanje neočekivanih muzičkih elemenata, a nagovještaj zvuka benda unosi svežinu u moru već proverenih muzičkih formula.

Rodeo, Imperator/Photo: YouTube printscreen
Rodeo, Imperator/Photo: YouTube printscreen

– Imperator je izgovor, razlog i podsticaj. On je dozvola za ćutanje i kazna za pokušaj. Morem nedaća plovi na luksuznoj jahti, a istovremeno dok gladnima daje, njima se i hrani. Iz beznačajnih reči stvara velike priče koje očaravaju i privlače priproste glave, a one razborite večito more – objašnjava Rodeo.

Singl, kao i mix, je snimljen u studiju Pod.room Dražena Gavrilovića dok master potpisuje Pavle Miholjević.

Sjajan video spot, čija je namera duboko propitivanje svesti, svog unutrašnjeg glasa i odnosa prema sebi samom, je delo Dinka Šimca (Beyond Pines Film).

HL/Izvor: muzickazona.ba

Previous post

Sećate se legendarne melodije iz filma "Top Gun"? E pa ona bi završila u sasvim drugom filmu da se nije umešao - Bili Ajdol

Next post

Top 20 lista muzičara koji imaju - najvernije fanove... a tu je i objašnjenje kako se to meri

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *