Home»Film»Džoš Hartnet konačno otkrio zašto je odbio ulogu Supermena i 100 miliona dolara

Džoš Hartnet konačno otkrio zašto je odbio ulogu Supermena i 100 miliona dolara

4
Shares
Pinterest Google+
Džoš Hartnet/Photo: movie promo
Džoš Hartnet/Photo: movie promo

Pre 20 godina Džoš Hartnet bio je predodređen za novu veliku zvezdu Holivuda. Godine 2001. glumio je u spektaklu “Pearl Harbour” s Benom Aflekom, sledili su filmovi “Pad crnog jastreba”, “Sin City2 i mnogi drugi pa nije čudno što mu je pre više od deset godina bila ponuđena uloga Supermena. Ali, on je tu ulogu odbio, kao i ogroman honorar. Na stolu je bila ponuda – 100 miliona dolara za tri Supermen filma.

Umesto njega, novi Supermen postao je Henri Kavil. Od tada Hartneta više nema u hit filmovima a on je u intervjuu za portal Mr Porter objasnio da mu je od života holivudske zvezde bitniji njegov privatni život.

– U to vreme bilo mi je jasno da moram da odbijem ulogu Supermena. Tada su mi vrhunski reditelji nudili uloge u svojim filmovima a Supermen je bio riskantan potez. Da, ogroman novac je bio u igri, ali novac mi nije osnova svega. Video sam puno ljudi koji su se utopili u novcu – izjavio je Hartnet koji je time praktično odbio da postane holivudska  megazvezda.

A ŠTA AKO BI SUPERMEN BIO – NEGATIVAC? SNIMLJENA HOROR VERZIJA PRIČE O SUPERHEROJU

On i za to ima objašnjenje.

– Najveće glumačke zvezde boje se da će ih neko skinuti s vrha. Ako je biti na vrhu tvoja najveća ambicija onda ćeš ceo život provesti tako što ćeš se osvrtati iza svog ramena. Nikada to nisam želeo. Želeo sam da snimam dobre filmove s ljudima koji mi se sviđaju a slobodno vreme da provodim s ljudima do kojih mi je stalo – objasnio je Hartnet i istakao – Odlučio sam da imam život. To sam stavio na prvo mesto. To je bio moj cilj.

– Jako su mi bitni prijatelji koje imam kao i moja porodica. Želeo sam da budem siguran da te veze neću izgubiti. Zahvaljujući tim ljudima ja sam ovo što jesam. I to mi je bitnije od ganjanja holivudskih snova – nastavio je Hartnet koji je na kraju poentirao rečima:

– Najponosniji sam na činjenicu da sam otac troje djece. Još uvek mogu dobro da obavljam svoj posao a kako ću stariti tako će likovi koje glumim postajati sve interesantniji.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Policija je upala u radio stanicu gde je Sadam Husein besomučno puštao Led Zeppelin... i ne, ovo nije scenario SF filma

Next post

Buntovnička himna "Dosta je bre" benda Vlada u egzilu dobila "otrežnjujući" spot

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *