Pearl Jam zabranili tribute bendu da koristi njihovo ime i… slomili im srca…

0
64
Pearl Jam/Photo: facebook@PearJam, by Danny Clinch
Pearl Jam/Photo: facebook@PearJam, by Danny Clinch

Ionako komplikovana 2020. godina za britanski Pearl Jam tribute bend, Pearl Jamm, postala je još komplikovanija, javlja magazin loudersound.com.

Njihov najdraži bend na svetu neprijatno ih je iznenadio kada im je poslao službeni dopis u kojem ih optužuje da “štete brendu Pearl Jam”.

28 GODINA KASNIJE… PEARL JAM OBJAVILI LIVE ALBUM “MTV UNPLUGGED”

Basista tribute benda, Ričard Gaja, rekao je magazinu Lounder da, što se tiče njihovog odnosa s PJ-om, oni su oduvek hteli odobravanje i da promena imena na zahtjev PJ-a ne bi nikada bila u pitanju, ali da vreme kada je zahtev upućen i ružan način na koji je sastavljen je slomio njihova srca.

– Peal Jam godinama znaju za nas. Bili smo u kontaktu, posebno oko koncerta Borderline iz 2018. i nikada nije bilo nikakvih primedbi, ali su čekali globalnu pandemiju kako bi nas kontaktirali i to su uradili kroz agresivna advokatska  pisma umesto da su nam se lično obratili – rekao je Gaj i nastavio: – Nedavno su promenili manadžera, ne znam da li je to imalo uticaja, ali u nekoliko navrata nam je rečeno, a to imamo i napismeno, kako je bend svestan šta je urađeno i odobrio je taj čin.

U pismu advokat predlaže da bend promeni ime u neko koje će biti referenca na pesmu ili album benda, na šta se tribute bend oglasio:

“Ponosno objavljujemo kako je naše novo ime “Legal Jam”, za koje smatramo da je prikladno i pod kojim ćemo nastaviti da izvodimo muziku grupe Pearl Jam na najsrčaniji i autentičniji način”.

We appear to have set the internet on fire this week and it’s time to extinguish the flames. A name doesn’t define us….

Posted by Legal Jam – formerly Pearl Jamm Tribute on Wednesday, 20 January 2021

 

Pearl Jam Get LegalFor those that missed it on television when it was broadcast yesterday, here’s the BBC News clip about our little #tributeband. We’ll be issuing a full statement shortly and we invite Pearl Jam and Eddie Vedder to do the same.

Posted by Legal Jam – formerly Pearl Jamm Tribute on Friday, 15 January 2021

HL/Izvor: nme.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime