Legendarni radio i TV voditelj Lari King preminuo u 87. godini

0
63
Lari King/Photo: YouTube printscreen
Lari King/Photo: YouTube printscreen

Lari King, nagrađivani TV i radio voditelj koji je postao legenda zahvaljujući svojoj dugogodišnjoj emisiji “Larry King Live” na CNN-u, umro je u subotu ujutru u 87 godini.

“S dubokom tugom Ora Media potvrđuje smrt našeg suosnivača, domaćina i prijatelja Lerija Kinga, koji je preminuo jutros u 87. godini u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Anđelesu”, objavljeno je na Kingovom oficijalnom Twitter nalogu u subotu ujutru. Nije naveden uzrok smrti, ali Kingova smrt nastupila je nekoliko nedelja nakon što je otkriveno da se 87-godišnji voditelj borio s korona virusom.

“Tokom 63 godine i na različitim platformama radija, televizije i digitalnih medija, Lerijeve hiljade intervjua, nagrada i globalnih priznanja svedoče o njegovom jedinstvenom i trajnom talentu. Uz to, iako se njegovo ime pojavljivalo u naslovima emisija, Leri je na svoje goste uvek gledao kao na istinske zvezde svojih programa, a na sebe samo kao na nepristrasan provodnik između gosta i publike. Bez obzira da li razgovarao s američkim predsednikom, stranim čelnikom, slavnom osobom, likom usred skandala ili sa bilokim, Leri je voleo da postavlja kratka, direktna i jednostavna pitanja. Verovao je da sažeta pitanja obično daju najbolje odgovore i nije pogrešio u tom uverenju”, piše u objavi.

Lari King rošen je u Bruklinu 19. novembra 1933. a karijeru je započeo na Floridi, kao lokalni novinar i radio reporter 1950-ih godina, a 70-ih je postao jedan od najslušanijih radio voditelja u SAD. Svetsku slavu je stekao u svom noćnom tok-šou “Larry King Live” koji je bio emitovan na CNN-u od 1985. do 2010. godine. Poslednje emisije koje je radio bile su večernji šou “Larry King Now” na programima Hulu i RT Amerika, svim radnim danima, sem četvrtka. Četvrtkom je bio voditelj nedeljne političke emisije “Politicking with Larry King”, takođe na programu RT Amerika.

Ženio se osam puta, sa sedam različitih žena.

HL/Izvor: rollingstone.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime