Rasprodaja rokenrola… I producent Metallice Bob Rok prodao prava na više od 40 pesama kultnog benda

0
75
Metallica/Photo: facebook@Metallica
Metallica/Photo: facebook@Metallica

Posle Boba Dilana i Nila Janga Nakon Boby Dylana i Neila Younga koju su prodali prava na svoje pesme, na listu se upisao i slavni producent Bob Rok koji je prodao svoj udeo u više od 40 pesama na kojima je radio uključujući i pesme s legendarnog albuma Metallice “Black Album”.

Ovi su rešili da pokupuju sve… Hipgnosis Song Fond kupio kompletan muzički katalog Berija Meniloua

Rok je poslednji u nizu muzičara koji je prodaju sve ili deo svojih kataloga Hipgnosis Songs Fundu.

– Širini ogromnih uspeha Boba Roka gotovo je nemoguće uporediti bilo kojeg kreatora u istoriji muzike. Od najpoznatijeg albuma Metallice “Black Album” do “Christmas” Majkla Bublea, proizveo je neke od najvećih albuma svih vremena koji su i dalje zimzeleni – rekao je u izjavi povodom nove akvizicije osnivač Hipgnosisa Merk Merkuraidis.

Ipak je pojeo “zlatni burger”… Nil Jang prodao polovinu prava na svih svojih 1.180 pesama

– Uložio sam srce i dušu u ove snimke. Znam koliko Merk voli muzuiku, pa je to bilo lako dogovoriti – izjavio je producent Bob Rok.

Do sada je Hipgnoze samo prošle godine kupio 1.180 pesama Nila Janga za oko 150 miliona dolara kao i poslednji katalog pevačice Fleetwood Mac Linzi Bakingem, Blondie, L.A. Reid, RZA i The-Dream. Kompanija je takođe kupila izdavački portfelj od diskografske kuće Kobalta, a u prodaji su bile pesme Fleetwood Mac, 50 Cent, Beyoncé i mnogih drugih.

HL/Izvor: nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime