Home»Film»Tuga… Preminula Mira Furlan

Tuga… Preminula Mira Furlan

6
Shares
Pinterest Google+
Mira Furlan/Photo: YouTube printscreen
Mira Furlan/Photo: YouTube printscreen

Legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan umrla je u 65. godini, objavljeno je na njenom zvaničnom Tviter nalogu.

Kako prenosi Variety, glumica je preminula u sredu 20. januara.

Mira je rođena u Hrvatskoj 1955. a u Americi je živela od 1991. godine kad je zbog rata emigrirala sa suprugom. Uzrok smrti još nije poznat, ali je kreator serije “Vavilon 5” u kojoj je igrala i koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, rekao da je već neko vreme imala probleme sa zdravljem.

“Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i verujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podeliti sa univerzumom”, napisao je Majkl Stražinski, a prenosi nova.rs.

Rođena je 7. septembra 1955. u Zagrebu. Igrala je u mnogim filmovima i serijama jugoslovenske produkcije, a u SAD je bila poznata po ulozi Delen u televizijskoj naučno-fantastičnoj seriji “Vavilon 5” i po ulozi Danijel Ruso u seriji “Lost”.

U SFRJ je bila jedna od najvoljenijih glumica poznata po rolama u ostvarenjima kao što su “Otac na službenom putu” (1985) Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalui “Lepota poroka” (1986) Živka Nikolića.

Krajem 1991. godine Mira Furlan i njen suprug emigrirali su iz SFRJ kako bi izbegli političke pritiske i etničke tenzije koji su ih pratili zbog krize u kojoj se bivša država nalazila.

Previous post

Premijera... Bend Mimo Protokola objavio novi video singl "100 svetlosnih godina"

Next post

Džoni Roten ljut zbog serije koju snima Deni Bojl: Pokušavaju da unište ugled Seks Pistolsa...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *