Home»Film»Preminula Natali Delon… Fatalna francuska lepotica izgubila bitku sa tumorom

Preminula Natali Delon… Fatalna francuska lepotica izgubila bitku sa tumorom

4
Shares
Pinterest Google+
Natali Delon, le samouraï
Natali Delon, le samouraï

Francuska manekenka i glumica Natali Delon preminula je u 79. godini u Parizu.

Tu vest objavio je njen sin Entoni je rekao da je njegova majka umrla okružena porodicom i prijateljima, i da je uzrok smrti agresivni tumor.

Fatalna Francuskinja, koja je bila nadaleko čuvena po svojoj lepoti, bila je udata za glumca Alena Delona, ali je imala veze i sa Ričardom Bartonom i Edijem Fišerom.

Rođena je 1. avgusta u Maroku, a u Pariz se preselila 1962. godine gde je i upoznala Delona.

Postala je međunarodno poznata kada je, sa legendarnim Alenom Delonom, snimila film “Le Samourai”.

Natali Delon je snimila oko 30 filmova a kasnije se u karijeri bavila režijom.

Režirala je dva filma, “Slatke laži” i “To se zove nesreća”, u kojima je i glumila.

Uprkos razvodu braka, ostala je u prijateljskim odnosima sa Alenom Delonom, a njihov sin je prošlog meseca objavio fotografiju na kojoj zajedno proslavljaju Božić.

Natali je objavila svoje memoare 2006. godine.

Natali Delon/Photo; printscreen
Natali Delon/Photo; printscreen

Izvesno vreme bila je i partnerka srpskom žestokom momku Stevici Markoviću, koji je bio izuzetno ljubomoran zbog njenih brojnih veza.

Ta veza je prešla put od otvorenog animoziteta do neobuzdanih strasti između Markovića i Natali, pa je tako 1965. Stevica pisao svom bratu da ne može da je podnese.

– Sa Alenom je sve u redu. Odličan momak i iskren prijatelj. Jedino njegova žena Natali… Samo što joj nisam opalio šljagu. Da ne ulazim u detalje, koji me nerviraju, a vas ne interesuju – pisao je Marković.

Srbin je 1967. odlučio da svom prijatelju “ukrade” ženu. Natali Delon smatrala je da se Stevica, kao mlad čovek, jednostavno zaljubio u nju.

– U početku, kad je Alen govorio da hoće da primi Stevana u kuću, bila sam protiv toga. Ali kasnije sam uvidela da je veoma šarmantan. Avgusta 1967. bila sam fizički slaba prema njemu – pričala je prijateljicama slavna glumica. – Posle avanture, bilo je dogovoreno da se naše prijateljstvo ne kvari. Međutim, u septembru sam primetila da se Stevan zaljubljuje u mene. Postao je neprijatan i počeli smo da se svađamo.

Pisala je pomirljiva pisma Stevici, ali je on bio sve ljubomorniji. Naročito od novembra 1967, kad je Natali Delon imala vezu sa rediteljem Filipom de Brokom.

– Naši intimni odnosi opsedali su Stevana. On se uvek bojao da ću ja to kad-tad reći Alenu. Aluzija da se “mi pravimo mrtvi”, sigurno nema nikakve veze sa smrću Miloša Miloševića. Stevan mi je često govorio o Milošu i pričao da je taj mladić uvek želeo da prodre do dna stvari i da ga je to ubilo. Stevan je o njegovoj smrti u Holivudu često menjao mišljenje. Čas je smatrao da je Miloš izvršio samoubistvo, čas da je bio žrtva Mikija Runija i njegove mafije. U svakom slučaju, nikad nije sumnjao da smo Alen i ja krivi za tu smrt. Ja sam se tih njegovih priča plašila – bila je iskrena Natali Delon, koja je potom zahladnela svoje odnose sa Stevicom Markovićem

Previous post

Headlinerke urbane kulture - Olga Kepčija, dobar glas "dvestadvojke": Nema nas mnogo... a samo zajedno možemo da ugasimo ovaj mrak!

Next post

Premijera... Bend Mimo Protokola objavio novi video singl "100 svetlosnih godina"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *