Home»Film»Svetski kandidati za Oskara od 23. januara na repertoaru Online bioskopa Moj OFF

Svetski kandidati za Oskara od 23. januara na repertoaru Online bioskopa Moj OFF

4
Shares
Pinterest Google+
Sezona kiše/ Photo: Promo (MCF)
Sezona kiše/ Photo: Promo (MCF)

U susret nominacijama za čuvenu nagradu Oskar, Online bioskop Moj OFF ekskluzivno prikazuje svetske predstavnike za prestižno priznanje Američke akademije nauka i umetnosti.

Od subote, 23. januara na adresi mojoff.net naći će se devet kandidata različitih svetskih kinematografija od kojih neki prvi put, premijerno za domaću publiku – “Izveštaj Aušvica“ (The Auschwitz Report), “Istnske majke“ (True mothers), “Otac“ (Father), “Sezona kiše“ (Wet Season), “Snega više neće biti“ (Never Gonna Snow Again), “Sestrica“ (My Little Sister), “Jabuke“ (Apples), “A sutra ceo svet“ (And Tomorrow the Entire World), “Početak” (Beginning).

Gruzijski film “Početak” rediteljke Dee Kulumbegašvili i grčki film “Jabuke” reditelja Hristosa Nikua prikazani su na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma (FAF), dok je švajcarski film “Sestrice” prikazan na trećem po redu Dunav Film Fest-u.

Među ponuđenim filmovima je i istinita priča “Izveštaj Aušvica“, o dvojici mladih slovačkih Jevreja koji su deportovani u Aušvic 1942. i koji su 1944. uspeli da pobegnu i iznureni preko planina vrate se u Slovačku. Sastavili su detaljan izveštaj o sistematskom genocidu u logoru, međutim, sa još uvek jakom nacističkom propagandom njihovi izveštaji bili su suviše mučni da bi se u njih moglo poverovati.

Izveštaj Aušvica/ Photo: Promo (MCF)
Izveštaj Aušvica/ Photo: Promo (MCF)

Domaća publika moći će premijerno da pogleda japanskog predstavnika za nagradu Oskar, film “Istinske Majke” rediteljke Naomi Kavase snimanog po bestseleru, o bračnom paru koji se odlučuje na usvajanje deteta.

Posle duge i neuspešne borbe da zatrudni Satoko i njen suprug odlučuju da usvoje dete. Bračni par zajedno sa sinom Asatom vodi ustaljen, ali ugodan život sve dok se jednoga dana ne pojavi mlada žena s tvrdnjom da je biološka majka usvojenog deteta zahtevajući njegovo vraćanje. Kako napetosti rastu, Satoko je sve više ohrabrena da brani svoju porodicu.

Previous post

Poruka primljena... Evo kako je nastala pesma "Jolene", jedan od najvećih hitova Doli Parton

Next post

Impala objavila nominacije za album godine... Region predstavljaju Repetiror, Dubioza kolektiv, Vlatko Stefanovski, Alejuandro Buendija...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *