Home»Muzika»Homeland»Roza i Izvanredni Bob predstavljaju muzički film “Novi noj”

Roza i Izvanredni Bob predstavljaju muzički film “Novi noj”

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo (Pop Depresija)
Photo: Promo (POP Depresija)

Beogradski trio Roza i post-disciplinarni umetnik Izvanredni Bob predstavili su film koji je napravljen za pesmu “Novi noj”.

Protagonista ovog filma je robot Srećko koji je priredio žurku za svoje drugare, male kućne aparate, dok su mu šefovi bili u samoizolaciji. Bilo je tu svega, crne i bele tehnike, neki su se snimali mikrofonom, neki su se resetovali, bilo je i dima…

Nije mnogo prošlo, a drugari su Srećka ubedili da ode na “plastičnu operaciju”. I tu stvari kreću nizbrdo. Šta se na kraju desilo? Pa, bilo je to pravo “društvo debakla”.

Neki ljudi su u konstantnom strahu da nešto propuštaju, da je zabava negde drugo. Zamislite samo kako je tek mašinama. Što kaže Srećko “ako je kraj sveta već blizu, onda hajde bar da se dobro zabavimo”. I u pravu je.

Film “Novi noj” sniman je u Ljubljani, Ritopeku i na Paliluli, a montiran je u Zemunu.

Photo: Promo (Pop Depresija)
Photo: Promo (POP Depresija)

– Nastupi grupe Roza mogu se uporediti sa udarom komete repatice. Koma koja se javlja oko jezgra sastoji se od gasova i prašine, pa tako i posle Rozinih nastupa gasirana publika u oblaku prašine izlazi sa osećajem kao da su prošli kroz “toplog zeca” – kaže reditelj filma Izvanredni Bob.

Ovi ambasadori podzemlja dejstvuju u rasteru rigoroznih ritmova Dušana Damnjanovića, bubnjara od nerva; bifurkacionih deonica Nebojše Kuzmanovića i magmatskih linija Stevana Ćirovića, indukujući zvuk koji epitomizira u pulsacije “od kojih se ježe obrve”.

– Boba sva trojica znamo kao čoveka koji već dugo vremena unazad razne muzičke i nemuzičke događaje pretvara u multidimenzionalne spektakle magijom svojih svetlosnih izuma i skalamerija. U svakoj prethodnoj prilici za saradnju sa njim, pored bojazni da će nam neki od njegovih lasera spržiti očne nerve, znali smo da će koncert podići na sledeći nivo. Od trenutka kada je pao dogovor za ovu kolaboraciju, nestrpljivo smo odbrojavali dane do momenta kada nas je Bob pozvao na premijernu projekciju. Oduvani i preplavljeni ekstatičnim osećajem, postalo nam je jasno zašto se zove Izvanredni, a preziva Bob – kaže ekipa benda Roza.

Pesma “Novi noj” nastala je još 2017. godine i doživela nekoliko koncertnih inkarnacija kroz Nebojšin tadašnji solo projekat Homo Simpson, koji je za nastupe uživo uključivao uvek različite muzičare.

Poslednje izvođenje pesme bilo je 2018. godine, u sastavu Nebojša, Gile i Steva, što se iz sadašnje perspektive može nazvati pretečom grupe Roza.

Bend je debitantski EP objavio u februaru 2020. godine u saradnji sa nezavisnim izdavačkim kućama Balkan Veliki i Pop Depresija. Kovid godinu posvetili su stvaranju novih pesama i kompilaciji “Nije se desilo”, na kojoj je originalno objavljena pesma “Novi noj”. Sada je vreme za nove pesme i akcije.

Previous post

Read&Roll: Knjige koje se čitaju - glasno... “Ožeži pa beži": Zaboravite sve što ste mislili da znate o Džejmsu Braunu

Next post

Sedam romana u finalu izbora za NIN-ovu nagradu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.