Home»Muzika»Otrežnjenje od klinačkog optimizma… Mašinko objavio spot za pesmu “Perice”, a snimili su ga – fanovi

Otrežnjenje od klinačkog optimizma… Mašinko objavio spot za pesmu “Perice”, a snimili su ga – fanovi

4
Shares
Pinterest Google+
Mašinko/ Photo: AleX
Mašinko/ Photo: AleX

Zagrebački punk veseljaci Mašinko predstavili su novi video spot za pesmu “Perice”, snimljen uz pomoć fanova koji su svojim mobilnim telefonima zabeležili eksplozivnu atmosferu koncertne proslave 10 godina benda.

Video spot “Perice” sastavljen je od niza Instagram storyja, isečaka vernih fanova s velikog koncerta povodom 10. rođendana benda održanog pre tačno godinu dana. Užarena i srčana atmosfera slavlja u krcatom, rasprodatom Vintage Industrialu podseća na neka drugačija vremena, bezbrižnost, bliskost i zajedništvo. Kroz referencu na kultni film “Ko peva, zlo ne misli”, Mašinko peva o prijateljstvu i mladalaćkim očekivanjima.

– Ta je pesma oda prijateljstvu s našim gitaristom Pericom, s kojim se družim od kad smo obojica imali 10 godina. Tada smo, isto kao i Perica Šafranek, optimistično posmatrali svet nevinim očima. Nismo imali pojma da letvica koju smo u svojim očima kao generacija tada postavili visoko, za društvo nikada neće biti dosegnuta. Naprotiv, čini se da je ona ne samo skinuta, nego je i bačena u blato da trune zajedno s igralištem, dok zapušteno čeka neku buduću izmenu GUP-a – setno objašnjava Šulc, autor teksta i vokal Mašinka.

DOŠLO VREME DA SE ODRASTE, KAD VEĆ MORA… MAŠINKO OBJAVIO NOVI ALBUM “DANAS ĆU, SUTRA ĆU”

Singl “Perice” nalazi se na aktuelnom albumu “Danas ću, sutra ću” (Dostava Zvuka / Dirty Old Label, 2020.), uvrštenom na mnoge godišnje liste najboljih ostvarenja nepredvidive 2020. uz laskave argumente da je spomenuto izdanje ‘punk rock album kakvih bi svake godine moralo biti nekoliko ako želimo da imamo kvalitetnu rock muziku”.

Montažu video spota radio je Hrvoje Baudoin (Dostava zvuka studio). Muziku i aranžman potpisuje Mašinko, dok su za produkciju zaslužni Mark Mrakovčić, Leonard Klaić i Mašinko. Pesmu je snimio Mark Mrakovčić, miksovao Leonard Klaić, a masterizovao Luka Tralić Shot. Singl “Perice”, kao i ceo album, dostupan je putem Bandcampa benda, YouTube kanala Dostave zvuka o na svim streaming servisima.

HL/Izvor: muzickazona.ba

Previous post

Objavljen novi trejler za film "Dara iz Jasenovca"

Next post

Foo Fighters objavili spot za "Waiting On A War", bliži se premijera albima  "Medicine At Midnight"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *