Home»Muzika»Pixies uz klavir i gudače… može i to: Mančesterski muzičar Kindt obradio “Where Is My Mind?”

Pixies uz klavir i gudače… može i to: Mančesterski muzičar Kindt obradio “Where Is My Mind?”

4
Shares
Pinterest Google+
Pixies/Photo: press promo (Long Play)
Pixies/Photo: press promo (Long Play)

Pesme sastava Pixies, koji ćemo uživo gledati 31. avgusta na stadionu Tašmajdan u Beogradu, odnedavno možete da čujete u neobičnom izdanju – kao instrumentale izvedene samo uz klavir i gudače zahvaljujući muzičaru Kindtu.

Pixies su nedavno na svojoj Facebook strani pozvali fanove da provere predivnu klavirsku verziju “Where Is My Mind?”, koju je muzičar Kindt iz Mančestera snimio na svom albumu “Pixies Reimagined” (2020), zajedno sa još devet klasika bostonskog benda kakvi su “Here Comes Your Man”, “Monkey Gone To Heaven” i “Velouria”.

– Kao velikom poštovaocu sastava Pixies bio je uzbudljiv rad na stvaranju mog novog projekta “Pixies Reimagined” – kratko je rekao Kindt.

PIXIES IPAK DOLAZE U BEOGRAD… ALI SLEDEĆE GODINE: BOSTONSKE LEGENDE NA TAŠU 31. AVGUSTA 2021.

Koncert Pixies 31. avgusta na Tašu biće njihov prvi dolazak u Srbiju posle sjajnog nastupa 1989. godine u Studentskom kulturnom centru Beograda.

Uticajni američki bend stekao je legendarni status u svetu nizom bučnih gitarskih albuma – (mini) “Come On Pilgrim” (1987), “Surfer Rosa” (1988), “Doolittle” (1989), “Bossanova” (1990) i “Trompe le Monde” (1991).

Posle raspada benda 1993. godine, autor, pevač i gitarista Blek Frensis, gitarista Džoi Santijago, basistkinja Kim Dil i bubnjar Dejvid Lovering ponovo su se okupili 2004. godine, a diskografski rad su obnovili (doduše sada bez Dil), albumom “Indy Cindy” (2014).

Sa basistkinjom Paz Lenčantin objavili su “Head Carrier” (2016) i konačno “Beneath the Eyrie” (2019), koji je očuvao poznatu gnevnu, uvrnutu i živopisnu Pixies estetiku.

Ulaznica za koncert Pixies u prodaji su preko prodajnih mesta i mreže Ticket Vision po cenama: tribine i parter – 2.800 dinara, a fan pit je 3.500 dinara.

Previous post

Solo Brajana Meja iz "Bohemian Rhapsody" proglašen za najbolji svih vremena... a on kaže: Nisam toga vredan

Next post

Poruka primljena... Evo kako je nastala pesma "Jolene", jedan od najvećih hitova Doli Parton

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *