Home»Muzika»“Shipwreck”… Stigao novi singl benda Eco Trip

“Shipwreck”… Stigao novi singl benda Eco Trip

4
Shares
Pinterest Google+
Eco Trip/ Photo: Promo
Eco Trip/ Photo: Promo

Varaždinski bend Eco Trip predstavio je novi, drugi po redu video singl pod nazivom “Shipwreck”.

Iz benda kažu kako im ovo vreme pogoduje i pomaže da se zapitaju i preispitaju stanje u kojem se nalazimo, a koje nije toliko sretno…

– Riječi pjesme polako plaču, utapaju se u vlastitim suzama, dok više ne možeš disati. Uzimamo toliko stvari zdravo za gotovo pa kad zbilja udari, postaje preteško. Taj se osjećaj znatno povećava kad su odnosi u pitanju. Nakon što se voda povuče, ipak zasja sunce, ali ti si ostao kao olupina broda u pijesku – rekao je Jurica Jagetić, autor teksta i muzike.

Eco Trip/ Photo: Promo
Eco Trip/ Photo: Promo

Aranžman koji prati singl “Shipwreck” nije tako depresivan, ali nekima bi mogao da zvuči neobično.

Eco Trip pesmama voli da da i deliće duše drugih autora kroz saradnje, pa su na ovom singlu deo sebe dali i Neda Njegač kao back vocal, koja je pesmi dala novu dimenziju, a Luka Osrečak snimio je savršenu deonicu saksofona.

Bass gitaru i ovog puta je odsvirao Neven Kolarić, a producent Slavko Vincek iz Slav Sound Studios sate i sate proveo je s Eco Tripom, upijajući vibracije svakog člana.

Eco Trip/ Photo: Promo
Eco Trip/ Photo: Promo

Bend Eco Trip nastao je 2018, a danas ga čine: Tea Mesarić (vokal), Jurica Jagetić (atmo gitara) i Marko Buder (lead gitara).

Motivacija za osnivanje benda bila je suštinska potreba za kreativnim i muzičkim izražavanjem. Žanrovima se, kako kažu, ne zamaraju previše.

– Ima tu svega, od blues i jazz nota, preko igranja s atmo-instrumentima kojima ne znamo ni ime, do elektronskih beatova i raznih producentskih trikova, ali mislimo da im je svima zajednička posebna atmosferičnost koja nastane kada taj kaos organiziramo – rekao je Marko Buder.

A Tea Mesarić je dodala:
– Neki nas povezuju s New Ageom, ali formulaciju New Age više doživljavamo svjetonazorski nego žanrovski. To nam omogućuje da se stilski u budućnosti glazbeno mijenjamo u raznim smjerovima.

Muzika koju stvaraju možda i nije toliko zastupljena na ovim prostorima, ali reakcija okoline pokazuje da bi se itekako mogla održati a svakim novim singlom žele da stvore veću zajednicu individua koje će pratiti ovakav stil muzike i uživati u deliću Eco Trip svemira.

Previous post

Adria Muzzik Video Awards 2020... Rok za prijave do 31. januara, a onda - region bira najbolje muzičke spotove

Next post

Na prodaju kaseta sa neobjavljenim demo snimcima benda On A Friday... Oni su sada Radiohead

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *