Home»Film»Priča o bendu koji se ne predaje… Pogledajte dokumentarac o negotinskom sastavu Red Danger

Priča o bendu koji se ne predaje… Pogledajte dokumentarac o negotinskom sastavu Red Danger

4
Shares
Pinterest Google+
Red Danger/ Photo: Promo
Red Danger/ Photo: Promo

Dokumentarni film o negotinskom sastavu Red Danger je priča o jednom lokalnom demo bendu koji tek krči put ka svom prvom albumu.

Drugarstvo, entuzijazam, ljubav i želja da sviraju rock, hard rock, glam rock, heavy metal, od grupe momaka koji su od 2013. godine radili obrade pesama svojih idola, za nekoliko godina stvorila je bend željan dokazivanja i na autorskom polju.

Prvi demo singl “Vek” snimljen u smederevskom studiju “Paradox” objavili su 2017. godine, a zatim i singlove “Suđena” i “Stari kesten”.

Učestvovali su na gitarijadama u Zaječaru (2018), Velikom Gradištu (2019) i na Gitarijadi Vojvodine (2019, 2020).

Godina 2020. bila je teška godina za muzičku idustriju. Zbog globalne pandemije nisu održavani koncerti, zatvarani su klubovi, odlagani festivali, bendovi nikada manje nisu svirali…

Ipak, na jednoj od retkih manifestacija koja se održala te 2020, grupi Red Danger dogodio se najveći uspeh. Postali su vicešampioni Gitarijade Vojvodine.

– Pošto se već nije puno sviralo, radili smo na novim pesmama i spremni smo za ulazak u studio. Takođe, posle dugih priprema, krajem prošle i početkom ove godine završen je i dokumentarni film, kojim se na neki način odužujemo svojoj vernoj publici i svim ljudima sa kojima smo sarađivali i koji su u nekom trenutku obeležili vreme u grupi Red Danger – kaže ekipa benda.

“Red Danger” uskoro najavljuje ulazak u studio i snimanje kompozicija: “Prijatelji”, “S prvim jutrom”, “Ljubav u plamenu” i “Karta za raj”.

Previous post

Novi album benda Sleaford Mods... Dvojac iz Notingema objavio "Spare Ribs"

Next post

Saopštenje Fakulteta dramskih umetnosti: Podrška Mileni, na FDU se takve stvari ne dešavaju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *