Home»Muzika»Fenomen “vozačke dozvole”… Kako je debi singl jedne klinke za 10 dana osvojio svet i zašto ga je Rolling Stone nazvao “pesmom koja mora da se zna”

Fenomen “vozačke dozvole”… Kako je debi singl jedne klinke za 10 dana osvojio svet i zašto ga je Rolling Stone nazvao “pesmom koja mora da se zna”

3
Shares
Pinterest Google+
Olivija Rodrigo/Photo: YouTube printscreen
Olivija Rodrigo/Photo: YouTube printscreen

Iako smo tek na sredini januara, pesmu “Drivers License” mnogi već nazivaju ultimativnim hitom 2021. godine. Reč je o debitantskoj numeri sedamnaestogodišnje Diznijeve zvezde Olivije Rodrigo, koji dominira muzičkim listama, ali i društvenim mrežama.

Rolling Stone ju je nazvao “pesmom koju morate da znate”, piše Index.

Nostalgična numera uz pratnju klavira polako se gradi kao priča o tome kako je 17-godišnjakinja napokon dobila svoju vozačku dozvolu. Ali važnu okolnost kvari slomljeno srce: uspeh je trebalo da proslavi s bivšim dečkom koji ju je ostavio zbog “starije plavuše” koja predstavlja, peva Rodrigo, “sve ono u šta je nesigurna”. Tako se Rodrigo vozi predgrađima, slomljenog srca, ljuta, pitajući se je li bilo koje osećanje ikad bio stvarno.

Pesma je omaž Tejlor Svift i njenom albumu “Fearless”. Svift je pesmu podelila i sa svojim pratiocima, te tako pripomogla da postane hit.

NEKA MISLI KO ŠTA HOĆE, ALI… ONA JE TRENUTNO KRALJICA MUZIČKE INDUSTRIJE: TEJLOR SVIFT OBORILA JOŠ JEDAN REKORD, STAR 33 GODINE

“Drivers License” je objavljena pre 9 dana i dosad već ima više od 32 miliona pregleda na YouTubeu.

Samo tri dana nakon premijere, pesma je srušila rekord na Spotifyju: postala je numera (koja nije praznične tematike) s najviše preslušavanja u jednom danu – 15 miliona. Dan kasnije pesma je srušila sopstveni  rekord, jer je tad zabeleženo 17 miliona preslušavanja.

– Ovo ne možemo da uporedimo ni sa čim dosad – oglasili su se iz Spotifyja.

– Spotify nikad nije video novijeg umetnika koji tako dominira od samog početka i jednostavno nastavlja da raste. Bez presedana je – rekli su iz kompanije za Billboard.

Ko je Olivija?

Rodrigo je karijeru započela u Diznijevim projektima. Pre pet godina dobila je ulogu u seriji Bizaardvark, a imala je i glavnu ulogu u “High School Musical: The Musical: The Series”.

METALLICA POSTAVILA NEDOSTIŽAN REKORD NA SPOTIFYJU… 1,1 MILIJARDU STREAMOVA U 2020. GODINI, PA PUTA 0,0032 DOLARA PO PESMI, RAČUNAJTE, UOPŠTE NIJE MALO

Olivija je i pre ove pesme bila veoma popularna među tinejdžerima. Na TikToku i Instagramu ima milione pratilaca. U tinejdžerskim krugovima jedno se vreme govorilo o njenoj vezi s kolegom iz “High School Musical”, Džošuom Basetom, s kojim je u međuvremenu raskinula. Nagađa se da je upravo njemu posvećena “Drivers License”.

HL/Izvor: index.hr

Previous post

Pukli u karantinu... Robert Frip i njegova supruga u suludoj verziji hita Metallice "Enter Sandman"

Next post

"Misija paranoja"... Tom Kruz kupio robote koji njegovu filmsku ekipu testiraju na koronu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *