Home»Muzika»Rat za brend “Jimi Hendrix”… Sud doneo odluku – bratu i nećaki slavnog gitariste zabranjeno da koriste njegovo ime

Rat za brend “Jimi Hendrix”… Sud doneo odluku – bratu i nećaki slavnog gitariste zabranjeno da koriste njegovo ime

5
Shares
Pinterest Google+
Džimi Hendriks/Photo: YouTube printscreen
Džimi Hendriks/Photo: YouTube printscreen

Brat Džimija Hendriksa, Leon, i nećaka Tina, razočarani su i besni posle odluke suda o trajnoj zabrani korišćenja zaštićenih “znakova”, odnosno imena kultnog gitariste. Presuda je objavljena u ponedeljak a doneo je američki okružni sudija Pol Engelmejer iz južnog okruga Njujorka.

Sudija je naredio Leonu Hendriksu i njegovoj ćerki Tini Hendriks, kao i njhovoj neprofitnoj muzičkoj akademiji Hendrix, da opozovu i unište svu odeću i robu koja nosi bilo koje ime “Jimi Hendrix”, da promene ime škole kako bi postalo jasno da nije povezana s Džimijem Hendriksom i da “prestanu i odustanu” od korišćenja “zaštitnog znaka” pokojnog rokera.

Kad su Klepton i Voters prvi put čuli Hendriksa… “Upao” je usred svirke Creama i – rokenrol nikad više nije bio isti

Hendrix Expirience i njegov licencni deo, Autentic Hendrix, stvorio je otac rok ikone, Al Hendriks, posle smrti svog sina 1970. Al je “izabrao” nekoliko članova porodice kako bi pomogao da se upravlja imanjem, uključujući Džimijevog rođaka Boba i “izričito isključio Leona Hendriksa i njegovu porodicu iz tog menadžerskog tima”, stoji u obrazloženju presude. Fondaciju sada vodi Dženi Džinka, usvojena ćerka Ala Hendriksa i njegove pokojne supruge Ajako “Džun” Hendriks, pomajke legendarnog gitariste.

Tina Hendriks rekla je za Billboard da je njena porodica “slomljena i razočarana zbog sudijske odluke i da smatra da je bila nepravedna iz mnogo razloga”.

HL/Izvor: billboard.com

Previous post

Kanibalizam u Holivudu? Otkrivena "čudna" prepiska, mladi glumac optužen da je pravi Hanibal Lekter

Next post

The Mandolin Woman ponovo u akciji... Sanja Vrančić na mandolini obradila Adel

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *