Home»Muzika»Runda dodelila nagrade… Album godine ima Repetitor, pesmu godine Buč Kesidi, a najbolji novi izvođač je Pocket Palma

Runda dodelila nagrade… Album godine ima Repetitor, pesmu godine Buč Kesidi, a najbolji novi izvođač je Pocket Palma

4
Shares
Pinterest Google+
Repetitor/Photo: Srđan Veljović/RUNDA
Repetitor/Photo: Srđan Veljović/RUNDA

Na idelu članova Regionalnog udruženja nezavisnih diskografa, pokrenuta je nagrada RUNDA s idejom da se nagrade najbolja izdanja, pesme, izvođači i izdavači u minuloj godini (zaključno s 30.11.2020.), unutar članstva udruženja. U konkurenciju su mogla da uđu samo izdanja članova Runde, pa je svaki od njih mogao da nominuje u pet kategorija:

NAJBOLJI ALBUM
NAJBOLJA PESMA
NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ
NAJBOLJI IZDAVAČ
NAJBOLJI MALI IZDAVAČ

U svim kategorijama nominovano je 63 albuma,  177 pesama, 36 novih izvođača, kao i 12 diskografa u kategoriji ‘Najbolji izdavač’, a 11 diskografa u kategoriji ‘Najbolji mali izdavač’.

Za nagrade su mogli da glasaju svi članovi Runde, ali da bi se dobio što objektivniji izbor nisu mogli da glasaju za svoja izdanja ili sebe kao izdavača.  Uz njih je, s istom namerom što veće objektivnosti, u glasanje je uključen i forum od 20-tak novinara i muzičkih profesionalaca koji prate regionalnu muzičku scenu, među kojima je bio i predstavnik Headlinera.

Posle glasanja, poznato je ko su dobitnici prvih nagrada RUNDA, a u nastavku ih donosimo po kategorijama, uz isticanje prva tri mesta po broju glasova u svakoj kategoriji.

RUNDU u kategoriji ‘Najbolji album’ osvojio je album ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’ grupe Repetitor u izdanju Moonlee Records.

Članovi grupe Repetitor, povodom osvajanja RUNDE, oglasili su se sledećom izjavom:

– Hvala Rundi u ime celog benda, producenta Milana Bjelice, snimatelja Uroša Milkića, izdavača Moonlee Records i svih ostalih koji su pomogli snimanje i izlazak ovog albuma. Hvala ljudima koji nas verno prate i podržavaju što se ne osećamo sami sada kada je prazan prostor među nama silom prilika. Imati najbolji album najgore godine nije mala stvar.

Drugo mesto u kategoriji ‘Najbolji album’ pripalo je albumu ‘Škrinja’ Alejuandra Bundije (Dallas Records), a treće ‘I Glow’ – Je Veux (LAA).

RUNDU u kategoriji ‘Najbolja pesma’ osvojio je singl ‘Nedelja ujutru’ grupe Buč Kesidi (Kontra). 

– Hvala Rundi i svim novinarima i kolegama iz industrije koji su glasali na ovoj nagradi. Najbolja pesma u regionu zvuči fenomenalno! Vidimo se uskoro. Volimo vas! – izjavili su članovi grupe Buč Kesidi.

Na drugom mestu u istoj kategoriji je pesma ‘Kost i koža’ grupe Repetitor (Moonlee Records), a treće su podelile pjesme ‘Zemi se’ benda 21 Vek (Balkan Veliki) i ‘Dežuje’ dua balans (Kapa Records).

RUNDU u kategoriji ‘Najbolji novi izvođač’ osvojio je duo Pocket Palma (Aquarius Records).

– Neopisivo nam je drago da smo od svih kvalitetnih novih izvođača baš mi odabrani kao novi bend godine u celom regionu! U ovoj čudnoj godini to nam stvarno puno znači i zahvalni smo svima koji su učestvovali u toj odluci. Hvala što ste prepoznali trud i kvalitetu u onome u čemu najviše uživamo! – rekli su Anja Papa i Luka Vidović (Pocket Palma).

Na drugom mestu Je Veux (LAA), a na trećem Mark Mrakovčić (Dostava zvuka).

RUNDU u kategoriji ‘Najbolji izdavač’ osvojila je izdavačka kuća Dallas Records.

– Uz zahvalu svima koji su dali glas za Dallas Records, moram reći da je privilegija osvojiti prvu RUNDU za izdavača godine u konkurenciji brojnih uspješnih izdavača iz cijele regije. Ovo je naravno rezultat rada svih timova Dallas Recordsa na svim teritorijima i svih naših izvođača, bez kojih ni naš posao ne bi bio tako prepoznatljiv i uspješan – izjavio je Dario Draštata, Dallas Records

Drugo mesto pripalo je izdavaču Pop depresija, a treće Geenger Recordsu.

RUNDU u kategoriji ‘Najbolji mali izdavač’ osvojio je Moonlee Records.

– Jesmo izdavači, jesmo mali, (možda) jesmo najbolji, ali bitnije je da ima Runda za sve izdavače iz regije.  🙂 – ovim povodom rekao je Miran Rusjan, Moonlee Records

Drugo mesto po broju glasova pripalo je izdavačkoj kući Kontra, a treće PDV Recordsu.

Iako je bilo zamišljeno da se krajem godine održi i online dodela nagrada, zbog situacije uzrokovane pandemijom i krizne situacije nastale usled razarajućih zemljotresa u Hrvatskoj odlučeno je da se dodela ove godine neće održati, a nagrade će dobitnicima biti dostavljene u idućih nekoliko dana, te će njihove video-poruke biti objavljene na društvenim mrežama Runde, kao i na novopokrenutoj web-stranici MusicBusinessBalkan.com .

Previous post

Josipa Lisac priprema virtuelni koncert na Dan zaljubljenih

Next post

Kanibalizam u Holivudu? Otkrivena "čudna" prepiska, mladi glumac optužen da je pravi Hanibal Lekter

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *