Home»Muzika»Doček 7529… Deset sati programa za novogodišnju noć 13. januara

Doček 7529… Deset sati programa za novogodišnju noć 13. januara

4
Shares
Pinterest Google+
Doček 7529/ Photo: Promo
Doček 7529/ Photo: Promo

Više od deset sati onlajn programa muzičke, vizuelne i izvođačke umetnosti iz 14 novosadskih prostora za kulturu, među kojima su prva Gradska koncertna dvorana, Fabrika, Skladište, Biro i Čeličana na Velikom Limanu, Novosadsko pozorište i mreža kulturnih stanica i uz učešće gotovo 100 umetnika, biće predstavljeni publici 13. januara u okviru programskog luka projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture, Doček 7529.

Program će biti dostupan putem platforme visitns.rs, kao i putem odabranih televizijskih kanala i predstaviće široku lepezu izvođača: od Stefana Milenkovića sa kamernim orkestrom Kamerata Akademika, preko Električnog orgazma, benda Buč Kesidi, sve do autentičnih izvođača novosadske umetničke scene, kao što su Agota Vitkai Kučera, Lana Zorjan i brojni drugi.

Stefan Milenković/ Photo: Nebojša Babić (promo, RTS)
Stefan Milenković/ Photo: Nebojša Babić (promo, RTS)

Autentične dve “Zime“, Pjacolina i Vivaldijeva, Sindingova “Svita“ u baroknom stilu, koja se retko čuje i izvodi, “Boemska rapsodija“ kultnog benda Queen, Geršvinova “Tri prelida”, segment baleta “Krcko Oraščić“ kao i “Poloneza“ Henrika Vijenjavskog, u fantastičnom izvođenju Stefana Milenkovića i kamernog orkestra Kamerata Akadamika, numere su koje će biti emitovane iz prve novosadske Gradske koncertne dvorane, čime će biti označen njen početak rada.

Milenkoviću će se u dve numere pridružiti i Vasil Hadžimanov, sa pesmama “Preko brda, preko brega” i “The Christmas Song”. Ovaj koncert publika će moći da pogleda od 20:00 časova na platformi visitns.rs, kao i na Drugom programu Radio – televizije Srbije i kanalu RTS Planeta.

Stefan Milenković i Vasil Hadžimanov/ Photo: Jelena Ivanović
Stefan Milenković i Vasil Hadžimanov/ Photo: Jelena Ivanović

– Kada sam krenuo da razmišljam o repertoaru, imao sam u vidu da je Nova godina, i da program treba da bude svečan, ali i zabavan. Šta je ono što bi mi privuklo pažnju, da sam kod kuće i da slušam koncert? Isto tako, morao sam da razmišljam o konceptu starog i novog – nova Gradska koncertna dvorana, u gradu sa tako bogatom kulturnom istorijom. Tako se nametnuo eklektičan program. Čak dva aranžmana su napravljena samo za ovu priliku, tako da mislim da je spoj ovakvog programa, Kamerate i Vasila, fenomenalan – izjavio je violinista Stefan Milenković.

Vasil Hadžimanov kaže da se izuzetno obradovao kada ga je Stefan Milenković pozvao da gostuje na novogodišnjem koncertu, i da se nada da će se publici svideti izvođenje “The Christmas Song“ i “Preko brda, preko brega“:
– Stefan se dosetio da bih ja bio dobar dodatak celoj ovoj priči, i hvala mu na tome. S obzirom da je ipak povod Nova godina i praznično raspoloženje, mislim da su ove dve pesme bile odličan izbor. Jedna naša, a druga strana, svakako su obe klasici, a napravili smo i fine i drugačije aranžmane za ovu priliku.

Program Dočeka 7529:
– 15:30 – Opera za decu “Snežana“ udruženja umetnika Visoko C
– 16:00 – Chamber ansambl
– 16:30 – Koncert hora Sveti Stefan Dečanski i gudačkog orkestra Orfelin uz solistkinju Radoslavu Vorgić Žuržovan
– 17:45 – Koncert “Betovenu u čast“, na kom će nastupiti sopranistkinja Agota Vitkai Kučera i pijanistkinja Jelena Simonović Kovačević
– 19:00 – Koncert mlade violinistkinje Lane Zorjan
– 20:00 – Koncert Stefana Milenkovića, orkestra Kamerata akademika i Vasila Hadžimanova
– 21:00 – Koncert benda Džezva&Džezvica
– 22:00 – Nastup sastava Surreal&Beyond
– 23:00 – Električni orgazam
– 24:00 – Buč Kesidi
– 01:00 – Marko Veselinović aka Kick Konga

Doček 7529. uveličaće i novosadska koreografkinja Staša Kukić, koja će nastupiti sa baletskim igračem Ivanom Salonskim.

Gledaoci Novosadske televizije takođe će moći da uživaju u delu programa Dočeka 13. januara od 15.30 časova.

Previous post

Def Leppard otvaraju prvi online muzej na svetu... trebaće vam samo pristupna šifra. Evo kako da dođete do nje...

Next post

Svetske premijere nastupa Nine Kraviz i Amelie Lens 14. i 15. januara na Exit TV

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *