Arnold Švarceneger održao govor o demokratiji – s mačem u ruci… I pomenuo Trampa

0
50
Arnold Švarceneger/Photo: twitter printscreen
Arnold Švarceneger/Photo: twitter printscreen

“Vidite li ovaj mač? Ovo je Konanov mač. Sad jedna stvar o mačevima: što više kalite mač, on postaje jači. Što ga više udarate čekićem i zatim ga zagrevate u vatri, zatim ga gurnete u hladnu vodu, zatim opet lupite, zatim uranjate u vatru i vodu, i to često radite, on postaje jači. Ne govorim sve ovo jer želim da postanete stručni proizvođači mačeva. Ali naša demokratija je kao čelik ovog mača. Što je više kaljena, ona postaje  jača. Naša demokratija je kaljena ratovima, nepravdama i pobunama. Verujem da ćemo, koliko god smo potreseni zbog događaja poslednjih dana, izaći jači jer sada razumemo šta može da se izgubi“, izjavio je Arnold Švarceneger.

ŠVARCENEGER NEMILOSRDAN PREMA TRAMPU: HAJDE DA SE MENJAMO, DA BI LJUDI MOGU MIRNO DA SPAVAJU

U video izjavi glumac se osvrnuo i na svoju porodičnu istoriju i svoje iskustvo kao američkog imigranta u mladosti. Za Trampa je rekao sledeće:

“Predsednik Tramp nastojao je da sruši rezultate izbora – i to poštenih izbora! Puč je tražio zavaravajući ljude lažima. Moj otac i naši susedi takođe su bili zavedeni lažima i znam kuda takve laži vode” – rekao je Švarci, sa sve mačem u ruci i dodao: “Predsednik Tramp je neuspešan lider. Ući će u istoriju kao najgori predsednik ikada. Dobra stvar je što će uskoro biti nebitan kao stari tweet”.

Video je završio pozivom na jedinstvo: “Bez obzira na vašu političku pripadnost molim vas da mi se pridružite u obraćanju izabranom predsedniku Bajdenu:  Izabrani predsjdniče Bajden želimo vam veliki uspeh kao našem predsedniku. Ako uspete, uspela je i naša nacija”.

Pogledajte kompletno obraćanje:

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime