Home»Muzika»Može li balada Boba Dilana da zvuči “divlje”? Može – ako je sviraju Ramones

Može li balada Boba Dilana da zvuči “divlje”? Može – ako je sviraju Ramones

4
Shares
Pinterest Google+
Ramones/Photo: Roberta Bayley
Ramones/Photo: Roberta Bayley

Davne 1964. godine, kada je Bob Dilan napisao i snimio svoj lagani i lični akustični folk song ‘My Back Pages’, nije mogao ni da zamisli da ulazi u bombastični svet punk rocka. Međutim, onda su se pojavili Ramonesi.

Nastanak ove pesme označio je veliku promenu za Dilana, vreme u kojem je postajao sve više razočaran protestnim pokretom 1960-ih, pevajući stihove: “Ah, ali tada sam bio toliko stariji / sada sam mlađi od toga “, nagoveštavajući njegovu želju da krene u novom smeru.

LEPOTICA, ZVERI I GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA… ZABORAVLJENI SNIMAK NA KOJEM DEBI HARI, DALEKE 1989, KIDA SVEVREMENSKI HIT RAMONESA

Dok je ‘My Back Pages’ obeležio trenutak kada je Dilan promijenio smer, Ramones su odlučili da ovu pesmu razmontiraju i ponovo sastave  u sklopu svog tribute albuma “Acid Eaters”.

Ploča, koja je prvi i jedini album benda u celosti sastavljen od obrada, odaje počast omiljenim izvođačima Ramonesa šezdesetih godina kao što su Beach Boys, Who, Rolling Stones i, naravno, Bob Dilana.

Uživajte:

A ovako zvuči original:

Previous post

On nije pevač, on je definicija pevača... 5 izolovanih vokala iz hitova Led Zeppelina koji dokazuju da je Robert Plant najbolji svih vremena

Next post

13 "ludih" pesama... Švedski post-punk band Viagra Boys objavio drugi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *