Kako je Brus Vilis zamalo izgubio ulogu u kultnom filmu jer ima – “Trampovska usta”

0
73
12 majmuna/Photo: movie promo
12 majmuna/Photo: movie promo

Jedan od najpoznatijih filmova reditelja Terija Gilijama svakako je kultni “12 majmuna” (12 Monkeys) iz 1995. godine s Bredom Pitom i Brusom Vilisom u glavnim ulogama.

U tom naučno-fantastičnom trileru Vilis glumi Džejmsa Kola, čoveka koji je poslat u prošlost kako bi sprečio širenje virusa koji je kasnije poharao svet. U intervjuu za portal Inverse, reditelj Teri Gilijam opisao je kako je film nastao i pri tom je rekao kako se protivio predlogu da Vilisu dodeli jednu od dve glavne uloge jer nikada nije bio njegov fan.

– Nikada nisam bio njegov obožavalac ali nakon što smo razgovarali rekao sam ‘U redu, pametan je i zabavan’ – izjavio je Gilijam dodajući kako su se tada pojavili novi problemi oko izbora Vilisa, a to je bio izgled njegovih usta. Naime, reditelj je smatrao da Vilisova usta izgledaju kao usta Donalda Trampa, odnosno, kako je to rekao, izgledala su kao “analni otvor”. Danas 80-godišnji reditelj kaže:

– Objasnio sam Vilsu šta me zabrinjava kod njega kao glumca. Mrzeo sam ta Trampovska usta koje je isticao u filmovima. Izgledala su mi kao da gledam u nečiji šupak.

MONTIPAJTONOVAC “PRODRMAO KAVEZ”: Ne želim više da budem beli muškarac, od sada sam crna lezbejka Loreta

On je na kraju ipak odabrao Vilisa ali priznaje kako je bio pod velikim pritiskom oko izbora glumaca.  U tom procesu odbio je Toma Kruza i Nikolasa Kejdža.

– Bilo je to vreme kada sam bio slavan reditelj i puno je ljudi želelo da bude u mojoj blizini. I onda su mi dolazili sa imenima poznatih glumaca a ja sam ih neprestano odbijao. Tom Kruz, Nik Kejdž, to su bila samo neka imena koja su mi spominjali.

Što se tiče Breda Pita, on je želeo da glumi u filmu “12 majmuna” ali je tražio ulogu Džejmsa Kola, onu koju je dobio Vilis. Umesto toga, Gilijam mu je dodelio ulogu  njegovog protivnika Džefrija Goinsa.  Pit je kasnije osvojio Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu u ovom filmu i bio nominovan za Oskara.

HL/Izvor: nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime