Home»Muzika»Zvanično izvinjenje koje kasni 15 godina… Evo zašto je i kako Mark Entoni nestao s omota albuma Van Halena

Zvanično izvinjenje koje kasni 15 godina… Evo zašto je i kako Mark Entoni nestao s omota albuma Van Halena

4
Shares
Pinterest Google+
Van Halen/Photo: Warner Bros. / Van-Halen.com
Van Halen/Photo: Warner Bros. / Van-Halen.com

Kada je Majkl Entoni svojevremno nakratko uklonjen s dva omota albuma benda Van Halen na službenoj web stranici grupe, fanovi su pobesneli. Sada, gotovo 16 godina kasnije, bend se i zvanično ogradio od incidenta.

– To se neka budala zaigrala i napravila to glupo sranje u Photoshopu – objasnio je Volfgang Van Halen odgovarajući na Twitteru na pitanja fanova. – Nije to bila odluka benda. Nikad nismo bili cool s tim. Bilo je smešno. Zbog toga je, čim smo saznali za to, sve vraćeno na staro.

U avgustu 2007, nedugo pošto je Van Halen najavio da će se okupiti s izvornim pevačem Dejvidom Li Rotom na turneji na kojoj će takođe nastupiti i sin gitariste Edija Van Hejlena, Volfgang, koji je od Entonija preuzeo bas, web stranica benda nakratko je objavila modifikovanu verziju omota albuma za istoimeni prvenac 1978. godine na kojoj se nalazila fotografija Volfganga na mestu gde je u izvornoj varijanti bio njegov prethpdnik Entoni.

ALKOHOL, DROGA I SEKS S GRUPI DEVOJKAMA – ZA TO SU ŽIVELI ČLANOVI VAN HALENA: MENADŽER NAPISAO KNJIGU I OTKRIO SVE MRAČNE TAJNE KULTNOG BENDA

Omot albuma iz 1980-ih “Women and Children” najpre je promijenjen u tekstualnu verziju, zamenjujući grupnu fotografiju na kojoj je bio i Entoni. Oba  albuma vraćena su u svoj izvorni izgled sledećeg dana, ali taj potez sigurno nije olakšao Volfgangu da situaciju objasni fanovima.

– Nisam mogao da shvatim šta pokušavaju da urade, osim što su fanovima probali da isperu mozak kako bi pomislili da nikad nisam bio u bendu – rekao je tada Entoni za Rolling Stone. – To me prilično pogodilo. Ponosan sam na svu svoju istoriju s Van Halenom, ali možda se oni osećaju drugačije.

 

Po svemu sudeći, Edi Van Hejlen nikada ne bi pristao na okupljanje 2007. da nije dobio šansu da nastupa sa svojim sinom.

– I ja sam volela Majka, mislila sam da je stvarno drag momak, još uvek to mislim – objasnila je Edijeva bivša supruga i Volfgangova majka Valeri Bertineli 2012. – Ali jedini razlog zbog kojeg se ova turneja dogodila je taj što je Edi svirao sa svojim sinom. Inače, ne bi je bilo. Stvarno ne bi.

VALERI BARTINELI: JOŠ UHVATIM SEBE KAKO KUCKAM PORUKE EDIJU VAN HEJLENU

Tokom odgovaranja na pitanja fanova Volfgang, koji je u novembru 2020. odao počast nedavno preminulom ocu debitantskim solo singlom “Distance”, rekao je da razume fanove koji su još uvek uznemireni zbog Entonijevog odlaska, ali se nada da njega ne mešaju to.

“Samo bih voleo da neki od njih barem mogu da budu ravnodušni prema meni”, tvitovao je. “Umesto da me žestoko mrze i mog nedavno preminulog oca nazivaju šupkom”.

 

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Pogledajte trejler za dokumentarac "Rock Camp"... a u njemu Sleš, Alis Kuper, Stiven Tajler...

Next post

Direktno, bez okolišanja i uvijanja... Napalm Job predstavio novo EP izdanje

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.