Home»Muzika»Homeland»Oglasila se Zadužbina Milana Mladenovića: Presuda je samo uslovno ukinuta, Mascom izostavio pravi razlog

Oglasila se Zadužbina Milana Mladenovića: Presuda je samo uslovno ukinuta, Mascom izostavio pravi razlog

6
Shares
Pinterest Google+
Milan Mladenović/Photo: Zoran Trbović (uz dozvolu autora)
Milan Mladenović/Photo: Zoran Trbović (uz dozvolu autora)

Pre nekoliko dana, kompanije Mascom i Tin Drum Music saopštile su da je Privredni apelacioni sud ukinuo je privremenu meru zabrane korišćenja oznake “EKV” u nazivu konkursa “EKV: Tvoja pesma”, koji su realizovale.

NASTAVLJA SE “TRGOVINA” IMENOM KULTNOG SRPSKOG BENDA… UKINUTA PRIVREMENA MERA ZABRANE KORIŠĆENJA “OZNAKE” EKV

Sada, se ovim povodom, oglasila i Zadužbina Milana Mladenovića, statusom na FB stranici koji prenosim u celosti:

“Povodom saopštenja Mascoma u vezi sa ukidanjem privremene mere koja se odnosi na zloupotrebu žiga EKV, ZMM je svesna da je javnost dovedena u zabludu, te želimo da vas obavestimo sledeće:

Tačno je da je Apelacioni sud ukinuo privremenu meru koja je prvobitno doneta u korist Zadužbine. Međutim, ono što je izostavljeno u saopštenju Mascoma jeste razlog ukidanja. Odluka suda donesena je isključivo iz proceduralnih razloga, a ne zato što je zahtev ZMM neosnovan. Ukratko, privremena mera je vraćena prvostepenom sudu na doradu, a konačna odluka tek treba da bude doneta.

U međuvremenu, ZMM je pokrenula parnični postupak u vezi sa zloupotrebom žiga EKV i ročište je zakazano za kraj marta. Dakle, odluka nije konačna i borba se nastavlja.

Dok čekamo ishod, nastavljamo da radimo ono zbog čega postojimo, a to je očuvanje sećanja na Milana i EKV, na način za koji smo sigurni da ni Milan sam ne bi imao primedbi”.

 

Povodom saopštenja Mascoma u vezi sa ukidanjem privremene mere koja se odnosi na zloupotrebu žiga EKV, ZMM je svesna da…

Posted by Zadužbina Milana Mladenovića on Wednesday, 6 January 2021

Previous post

Novogodišnja muzička bajka na Božić, tačno u podne, na YouTube kanalu Beogradske filharmonije

Next post

Ipak je pojeo "zlatni burger"... Nil Jang prodao polovinu prava na svih svojih 1.180 pesama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *