Home»Muzika»Metallica postavila nedostižan rekord na Spotifyju… 1,1 milijardu streamova u 2020. godini, pa puta 0,0032 dolara po pesmi, računajte, uopšte nije malo

Metallica postavila nedostižan rekord na Spotifyju… 1,1 milijardu streamova u 2020. godini, pa puta 0,0032 dolara po pesmi, računajte, uopšte nije malo

4
Shares
Pinterest Google+
Metallica/Photo: facebook@Metallica
Metallica/Photo: [email protected]

Metallica je na svom Instagramu podelila grafikon, njihovu statistiku za Spotify za 2020. godinu, navodeći kao je ostvarena 1,1 milijarda streamova, 99,3 miliona sati, 53,3 miliouna jedinstvenih slušalaca iz 92 različite zemlje.

“Mislili smo da su prošlogodišnji brojevi suludi“, napisao je bend.

“Vi ste nadmašili sami sebe! 99,3 miliona sati?! To je kao da je neko počeo da sluša 27. oktobra 9318. godine stare ere i nikad se nije zaustavio. Može li iko da pogodi koja je ovogodišnja pesma bila najslušanija, sa 128.6 miliona streamova?? I dalje ste najodaniji obožavaoci na svetu – hvala vam što ste proveli toliko svoje godine s nama!”.


View this post on Instagram

A post shared by Metallica (@metallica)

Da odgovorimo i na to pitanje: Dve najčešće puštane pesme bile su verojatno “Nothing Else Matters” ili “Enter Sandman”, obe sa mega popularnog “Crnog albuma”. Svaka je prešla pola milijarde streamova otkako je muzika Metallice prvi put ušla na Spotify, daleko iznad melodije broj 3, “Master of Puppets”, koja ima 300.000 streamova.

 

A i vreme je bilo… posle 5 godina 😉 Metallica

Posted by Headliner.rs on Thursday, 26 November 2020

S obzirom na to da se cele godine brojni muzičari žale na niske honorare sa streaming servisa, malo smo računali koliko je Metallica zaradila samo od Spotifyja u 2020. Prema poslednjim informacijama Spotify za jedan stream muzičarima isplaćuje 0,0032 američkih dolara. Taj iznos pomnožen s (zaokruženih) 1.100.000.000 iznosi – 3.520.000 dolara.

Ali,  tu ima i još jedan bitan detalj. Bend bi dobio ‘samo’ 3.5 miliona dolara u slučaju da se njegovim članovima isplaćuju prava za minuli minuli rad, ali Metallica je u novembru 2012. pokrenula svoj nezavisni label Blackened Recordings za sva buduća izdanja, ali su otkupljenja i sva prava za sve prethodne albume. S obzirom na to da streaming servisi daleko veći udeo od streama uplaćuju diskografima, onda je veća verovatnoća da je 3.5 miliona dolara samo dodatni džeparac članovima slavnog benda.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Helen Miren: Eh, da sam malo češće koristila reč od*ebi

Next post

Klinac iz Nju Džerzija na današnji dan objavio je prvi album... Imao je samo 23... Danas je The Boss

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *