Home»Muzika»Homeland»Novosadski BES dočekao Novu godinu uz “Krah”

Novosadski BES dočekao Novu godinu uz “Krah”

4
Shares
Pinterest Google+
BES/ Photo: Mladen Mitrinović Đo
BES/ Photo: Mladen Mitrinović Đo

Novosadska grupa BES objavila je 31. decembra (tačno u ponoć) novi video singl za pesmu “Krah” i na sebi svojstven način ušla u novu 2021. godinu.

Treći singl sa predstojećeg albuma “Periferija ljudskosti” bio je ujedno i poklon svim ljubiteljima čvršćeg zvuka i fanovima benda.

Iako pesma kojom je bend poželeo srećnu novu ima prilično apokaliptičan i pesimističan naziv, ekipa  poručuje da je u pitanju svojevrstan “omaž” protekloj 2020. koja je itekako ostavila traga u našim životima.

BES/ Photo: Mladen Mitrinović Đo
BES/ Photo: Mladen Mitrinović Đo

– Za nas muzičare je bilo nezamislivo provesti takoreći celu godinu u četiri zida, bez ijednog nastupa. UŽAS. Pri tom apsolutno ne želimo da pričamo o finansijskim gubicima, već o čistom kontaktu sa publikom i tom predivnom energijom koja se dešava na nastupima. To je za nas neprocenjivo – izjavio je  Saša Friš, gitarista benda.

Kao što smo već rekli, pesma “Krah” još jedan je od singlova sa albuma “Periferija ljudskosti” koji je trebalo da bude objavljen krajem prošle godine, ali je sve odloženo za proleće.

– Moraćete da se strpite još malo. Zbog celog ovog cirkusa primorani smo da pomerimo izlazak albuma za proleće. U međuvremenu ćemo izbaciti nadamo se još 2-3 singla – kazao je Saša Friš i dodao:
– Do tada, budite pozitivni… ne na virus… već u glavi, uživajte u životu i ljubavi, dišite punim plućima, slušajte muziku i nadajte se da ćemo se od tamo negde maja, juna, ponovo svi družiti na koncertima. Sve najbolje u 2021. godini. Voli vas bend BES!

Previous post

"Neonski bluz" Dejana Stojiljkovića u konkurenciji za nagradu "Edgar Alan Po"

Next post

Koliko je para ostalo iza Prinsa... Američka poreska agencija tvrdi: Neko hoće da ukrade 80 miliona dolara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *