Nastavlja se “trgovina” imenom kultnog srpskog benda… Ukinuta privremena mera zabrane korišćenja “oznake” EKV

0
147
Oglasi
EKV/Photo: Zoran Trbović (uz dozvolu autora)
EKV/Photo: Zoran Trbović (uz dozvolu autora)

Privredni apelacioni sud ukinuo je privremenu meru zabrane korišćenja oznake “EKV” u nazivu konkursa “EKV: Tvoja pesma”, koji su realizovale kompanije Mascom i Tin Drum Music, saopštile su ove kompanije.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Ovo je prvi, ali izuzetno važan korak, ka ispravnom okončanju spora koji je pokrenula Zadužbina Milana Mladenovića protiv naših kompanija, a sve u cilju sticanja monopola u korišćenju naziva grupe Ekatarina Velika i skraćenice EKV.
Podsećamo da je konkurs “EKV: Tvoja pesma” isključivo dobronamernog karaktera, te da je usmeren ka pružanju pomoći muzičkim umetnicima kojima je aktuelna pandemija praktično ukinula mogućnost da rade i zarade, uz istovremeno stimulisanje njihove kreativnosti i stvaralaštva. Shodno tome, ovakav vid opštekorisnog delovanja ne može se sprečiti pozivanjem na navodnu zaštitu žiga, budući da nema nikakve veze sa prometom roba i usluga na koje se žigovno pravo isključivo odnosi.
Motive koji stoje iza samoinicijativne registracije oznaka “Ekatarina Velika”, “EKV”, ali i imena i prezimena “Milan Mladenović”, kao da su u pitanju nekakve robe i usluge, možemo samo da naslutimo. Međutim, ono što je sada već sasvim izvesno i što ohrabruje jeste činjenica da zakon i sud neće dozvoliti zloupotrebe koje se kriju iza navodne zaštite prava – saopštili su Mascom i Tin Drum Music.

Saopštenje Zadužbine Milana Mladenovića: Ograđujemo se od konkursa “EKV: Tvoja pesma” koju u ime grupe EKV raspisuju kompanije Mascom i TIN Drum Music

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime