Home»Muzika»Doček 7529. uz Vasila Hadžimanova, Stefana Milenkovića, Električni orgazam, Buč Kesidi… Naravno, online…

Doček 7529. uz Vasila Hadžimanova, Stefana Milenkovića, Električni orgazam, Buč Kesidi… Naravno, online…

5
Shares
Pinterest Google+
Doček 7529/ Photo: Promo
Doček 7529/ Photo: Promo

U okviru Dočeka 7529, Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar, Camerata Academica, ugostiće veliko ime džez muzike, pijanistu i kompozitora, Vasila Hadžimanova. 

Nastup vrsnih muzičara predstavlja jedinstven događaj u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture.

Vasil Hadžimanov/ Photo: AleX
Vasil Hadžimanov/ Photo: AleX

Hadžimanov će se Milenkoviću pridružiti u izvođenju numera “Preko brda, preko brega” i “The Christmas Song”, a ceo koncert publika će moći da isprati 13. januara u 20:00 časova, kako onlajn putem platforme visitns.rs, tako i na Drugom programu RTS.

Novi Sad će otvoriti svoju prvu Gradsku koncertnu dvoranu, ali i vrata novosadske Akademije umetnosti, budućim predavačima, Milenkoviću i Hadžimanovu.

Stefan Milenković/ Photo: Filip Milenković
Stefan Milenković/ Photo: Filip Milenković

Dolazak dva virtuoza u grad kulture označava nastavak izgradnje “novih mostova”, kojima ljudi i procesi stvaraju prostore i programe, odnosno trajne legate projekta “Evropska prestonica kulture”.

Muzičaru čija su sva dela proglašena umetničkim delima od kulturnog značaja za Srbiju, kompozitoru, pijanisti, nezaobilaznoj sponi za srpski džez, Vasilu Hadžimanovu i violinisti koji je proglašen umetnikom veka, u čije mnogobrojne nastupe spadaju koncerti sa sa Berlinskim simfonijskim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, orkestrom Boljšoj teatra i mnogim drugim, Stefanu Milenkoviću, neće biti prvi put da nastupaju zajedno.

U kombinaciji sa orkestrom Camerata Academica, koji je Isidora Žebeljan uporedila sa renomiranim evropskim orkestrima, Vasil i Stefan, kombinujući različite muzičke stilove, talenat i strast, 13. januar učiniće magičnim i neponovljivim.

Jedinstveni doček u Novom Sadu koji spaja dve Nove godine, dva kalendara i dva računanja vremena, 31. decembar i 13. januar, prvi put će biti realizovan u onlajn formatu, predstavljajući nove prostore za kulturu, kao što su Fabrika, Skladište i Biro na Velikom Limanu, buduća Čeličana, mreža kulturnih stanica i prva Gradska koncertna dvorana.

Pored Milenkovića, Hadžimanova i kamernog orkestra Camerata Academica, 13. januara nastupiće i Električni orgazam, Buč Kesidi, bend Džezva&Džezvica, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski duvački kvintet, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević.

Njima će se pridružiti i reper Filip Arsenijević, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu “Surreal&Beyond”, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmlađi uživati u Operi za decu Udruženja umetnika “Visoko C”.

Detaljne informacije o programu možete da pogledate na platformi visitns.rs.

Previous post

Ðule Van Gogh: Ta potreba da gledate uživo nekog dok mu govorite biće kontraefekat pandemije na koji niko nije računao

Next post

Iznenada preminula glumica Tanja Roberts... Svi je pamtimo kao Bondovu devojku, ali i zvezdu serije "Vesele sedamdesete"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *