Home»Muzika»Bend Katarza pobednik šeste Banjalučke gitarijade

Bend Katarza pobednik šeste Banjalučke gitarijade

6
Shares
Pinterest Google+
Banjalučka gitarijada/ Photo: Promo
Banjalučka gitarijada/ Photo: Promo

Šesta Banjalučka gitarijada održana je u organizaciji Queen Estrade, prvi put (nadamo se i poslednji) u online izdanju.

Događaj, koji od samog nastanka ima za cilj promociju lokalne muzičke scene i podršku mladim bendovima, realizovan je u skladu sa svim epidemiološkim preporukama, u vidu online takmičenja koje je snimljeno u praznom Klubu studenata.

Na YouTube kanalu Queen Estrade, publika je imala priliku da uživa u sviračkom umeću i stvaralaštvu bendova Katarza, Bez Rikverca, Reverie, Capture i Pod Pritiskom.

Stručni žiri koji su činili Igor Paspalj (najbolji gitarista za 2020. godinu od strane svetski poznatog časopisa Guitar World), Bora Đorđević (Riblja Čorba), Dragi i Žika Jelić (YU grupa), Aleksandar Čović (Grupa Regina) i Zoran Đurić (producent Banjalučke gitarijade) odlučili su da pobednik ovogodišnje gitarijade bude banjalučki bend Katarza.

Katarza/ Photo: Promo (Banjalučka gitarijada 2020)
Katarza/ Photo: Promo (Banjalučka gitarijada 2020)

Članovi benda Katarza će kao pobednici imati priliku da svoje nove materijale snime u studiju poznatog Muzičkog centra “Pavarotti” u Mostaru.

Drugo mesto podijelili su bendovi Bez Rikverca i Reverie, na trećem mestu se našao bend Capture, dok je nagrada publike otišla u ruke mlade ekipe benda Pod Pritiskom.

Članovi benda Katarza izuzetno su se obradovali pobjedi za koju kažu da im predstavlja “vetar u leđa”, a frontmen benda Ernest Bučinski zahvalio se žiriju na ukazanom poverenju, ali i Queen Estradi što već šestu godinu organizuje događaj poput gitarijade koja banjalučkim autorskim bendovima pruža šansu da ih čuje i vidi šira publika.

Frontmen benda Pod Pritiskom, Ognjen Veselinović izjavio je da je celo iskustvo bilo fenomenalno, i da su članovi benda uživali u svakom segmentu.

Istakao je da ih je nagrada publike veoma obradovala, ali i da ih je posebno dirnula činjenica da su tokom glasanja žirija najveći broj bodova dobili od legende domaćeg rocka – Bore Đorđevića, što će pamtiti sa posebnom radošću.

Organizatori Banjalučke gitarijade izuzetno su zadovoljni realizacijom ovog projekta i zahvaljuju se svim partnerima koji su prepoznali njegov značaj i pomogli da se on desi, makar i u online verziji, ali su naglasili da se nadaju da će se ove godine konačno ostvariti uslovi da se manifestacija ponovo održi na Tvrđavi Kastel sa mnogoborojnom publikom, uz puno dobre muzike, druženja i plesa.

Previous post

Iznenada preminula glumica Tanja Roberts... Svi je pamtimo kao Bondovu devojku, ali i zvezdu serije "Vesele sedamdesete"

Next post

"Neonski bluz" Dejana Stojiljkovića u konkurenciji za nagradu "Edgar Alan Po"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *