Home»Kultura»Reči i izrazi koje u 2021. treba zabraniti u medijima: Kovid-19, fizička distanca, restriktivne mere, krizni štab…

Reči i izrazi koje u 2021. treba zabraniti u medijima: Kovid-19, fizička distanca, restriktivne mere, krizni štab…

4
Shares
Pinterest Google+

Izrazi i fraze koje smo prečesto slušali u medijima tokom pandemije u 2020. godini trebalo bi “proterati” iz medijskih sadržaja u 2021. godini, preporučuje se u godišnjoj analizi Univerziteta Soult Sent Meri u Mičigenu.

U konkurenciji više od 1.450 predloga pristiglih iz celog sveta, na listu “najotrcanijih” izraza u 2020. godini dospeli su i kovid-19, fizička distanca, restriktivne mere, krizni štab, bez presedana, u ovim teškim vremenima, oprez i dr.

Ovu listu Univerzitet u Mičigenu pravi svake godine još od 1976. s cijem da se “podrži, sačuva i pomogne očuvanje jezičkog bogatstva” i pruži podrška svima koji su spremni da ne koriste reči i fraze koje su preterano upotrebljavani u javnom i medijskom govoru do te mere da su postale “neefikasne, zbunjujuće i iritirajuće”, navodi se u izveštaju američkog univerziteta, prenosi CNN.

INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU I SVE NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA MUZIKE I URBANE KULTURE BIĆE NA SAMO JEDAN KLIK OD VAS

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Čuda se ipak događaju... Ova pesma čekala je 36 godina da dođe do vrha britanske top liste

Next post

Elvis Kostelo oprostio se od loše godine novom pesmom "Farewell, OK 2020."

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *