Home»Muzika»Legendarni hit Brusa Springstina ustvari je napisan za – Ramonese… A onda se umešala karma…

Legendarni hit Brusa Springstina ustvari je napisan za – Ramonese… A onda se umešala karma…

4
Shares
Pinterest Google+
Brus Springstin/Photo: printscreen
Brus Springstin/Photo: printscreen

Na prvi pogled, nema puno sličnosti između Brusa Springstina i Ramonesa. Iako su sami po sebi muzičke ikone, kreativci koji su obeleželi svetski rokenrol, kad je o zvuku reč rečeno, udaljeni su kilometrima. Uzbudljivi punk s punim gasom Ramonesa daleko je od brenda “Americana” koji The Boss usavršava već gotovo pola stoljeća.

Međutim, zvezde su se konačno sklopile između Bossa i Ramonesa kada su punk ikone svirale uz kultnu Peti Smit u Kongresnoj dvorani Astbury Park 1978. Nije bilo šanse da Springstin propustiti takav muzički poklon u svom rodnom gradu gde ima status božanstva.

Photo: Facebook @theramones
Photo: Facebook @theramones

Peti Smit je dugogodišnja Springstinova prijateljica; slavno su sarađivali na “Because The Night” koja je objavljena nekoliko meseci pre koncerta. Pesma je bila veliki hit, a Džoj Ramon bio je impresioniran Springstinovim doprinosom. Toliko, zapravo, da je drsko pitao Bossa posle koncerta može li da napiše pesmu za Ramonese, a Springstin je bez razmišljanja prihvatio.

– Gledao sam Ramonese u Asbury Parku – prisetio se pevač. – Razgovarali smo neko vreme i rekao sam: ‘Čoveče, moram da napišem pesmu za Ramonese”. Pa sam otišao kući i sedio sam za svojim stolom i napisao sam je otprilike u vremenu koje mi je trebalo da je otpevam. Odneo sam im pesmu, krenuli smo da snimamo demo, ja sam pevao deo koji je trebalo da peva Džoni Ramon, a on je rekao: ‘Ma ne, bolje da je zadržiš’. Bio je u pravu.

 

Cena, kao i obično, prava sitnica… 🙂 Stephen King Ramones Pet Semetary (film)

Posted by Headliner.rs on Sunday, 6 August 2017

Springstin se te večeri posle koncerta vratio kući i napravio pesmu u roku od nekoliko sati, a rezultat je bio trijumfalna “Hungry Heart”. Ramon je imao pravo kad mu je rekao da je zadrži. Međutim, neki izvori kažu da Džoni Ramon nije bio taj koji ga je naterao da zadrži pesmu i da je to ustvari bila odluka njegovog menadžera, Džona Landaua, ali to onda ne bi bilo tako zanimljivo kao priča iz studija.

U svakom slučaju “Hungry Heart” je postala jedna od najpoznatijih pesama Springstina i proglašena je pesmom godine u anketi čitatalaca Rolling Stonea 1981. godine.

Gotovo je neverojatno zamisliti da “Hungry Heart” sviraju Ramones, ali nema dileme da bi pankerska verzija nesumnjivo bila vrlo zanimljiva.

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Previous post

Pravila postoje da bi se kršila... Boozter video singlom "Now I Know" najavili debi album

Next post

U glavnoj ulozi je - ONA... Igra duhova objavila dva spota s obradama dve legendarne domaće pesme

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *