Čuveni američki filmski kritičar o “Kumu 3”: Što bi Srbi rekli, dokon pop i jariće krsti

0
47
Kum 3/Phptp: promo
Kum 3/Phptp: promo

Nova dugonajavljivana verzija filma “Kum 3” (The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone) je konačno stigla pred publiku. Sada su pristigle i prve kritike.

Film je značajno bolje ocenjen od prve verzije trećeg dela čuvenog serijala, ali i dalje mnogi smatraju da nije bilo potrebe da se ovako nešto radi 30 godina nakon originalnog ostvarenja.

Međutim, iznenadio nas je tekst u Newyorkeru koji je napisao čuveni američki kritičar Ričard Broudi. On je svoju kritiku upotpunio čuvenom srpskom izrekom. Njegova kritika počinje rečenicom:

Gotova je prepravljena verzija filma “Kum 3”, i odmah je krenula priča  o “četvorci”…

“Novi “Kum” me je podsetio na poznatu srpsku izreku – dokon pop i jariće krsti. Već godinama Kopola svoju energiju ne koristi kako bi radio na novim projektima, već samo za doterivanje i “čačkanje” starih filmova. Prvo je to bio slučaj sa filmom “Apokalipsa danas”, a sada je i “Kum” došao na red”.

Možete sami da ocenite da li je u pravu, ali nas je zaista sve nasmejao. Ranije je Frensis Ford Kopola obećavao da će nova, drugačije upakovana verzija trećeg dela biti mnogo “adekvatniji zaključak” priče o mafijaškoj legendi Majklu Koleoneu.

HL/objektiv.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime