Zašto je Grem Neš tekstove vredne 800.000 dolara besplatno dao Nilu Jangu?

0
67
Grem Neš/Photo: facebook@OfficialGrahamNash
Grem Neš/Photo: facebook@OfficialGrahamNash

Legendary britanski muzičar Grem Neš u nedavnom intervjuu za magazin Uncut otkrio je kako je tokom vremena sakupio kolekciju rukom pisanih tekstova Nila Janga, procenjenih na 800.000 dolara, ali odlučio je da ih vrati Jangu bez ikakve naknade, prenosi Ultimate Classic Rock magazin.

– Skupio sam 28 Nilovih rukom pisanih dokumenata koji sadrže originalne reči pesama, a koje je ostavio u studiju ili koje mi je dao. Pre koju godinu odlučio je da svoju arhivsku građu proda univerzitetu u Kanadi i pitao me imam li još uvijek te tekstove. Rekao sam da imam. Procenjeni su na 800.000 dolara, ali sam shvatio da ih Nil želi, shvatio sam koliko sam novca zaradio zbog njegovog talenta i dao sam mu ih dobrog srca. Ako Nil želi svoje stvari natrag, može ih dobiti – kazao je Neš.

KAD NIL JANG OBRADI DILANA… SJAJNA VERZIJA “THE TIMES THEY ARE A CHANGIN’”

On se takođe osvrnuo i na Nilovu karijeru u CSN&Y, istakavši kako postoji velika razlika između onoga što su radili kao Crosby, Stills, Nash & Young i onoga što su radili bez njega:

Nil Jang/Photo: facebook@NeilYoung
Nil Jang/Photo: facebook@NeilYoung

– Kada smo se prvi put okupili kao CSNY shvatili smo koliko je talentovan. Lično osećam kako su CSN i CSNY dva u potpunosti različita benda zbog njegovog talenta i razlike koju je napravio.

NIL JANG OTVARA DIGITALNU ARHIVU SVEGA ŠTO JE DO SADA SNIMIO… BAŠ SVEGA

Takođe je progovorio i o pesmi “Only Love Can Break Your Heart”, koju je Nil napisao o Nešu i njegovoj vezi s Džoni Mičel:

– To je tako prelepa pesma. Znao sam da je o meni onoga dana kada je Nil odsvirao u Stivenovoj (Stils) kući u Laurel Canyonu, i bilo mi je važnoi da čujem šta je Nil rekao zbog toga što je bio u pravu. Samo ljubav može da ti slomi srce. Kao ljudska vrsta smo snažni, ali te ljubavne stvari stvarno mogu da te smotaju. Imao je svega 24 godine kada je napisao. Neverovatno je koliko je bio plodan – ispričao je Neš.

HL/Izvor: sounguardian.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime