Ema Tompson pita Holivud: Zašto nema više ljubavnih scena starijih žena i mlađih muškaraca?

0
239
Ema Tompson/Photo: YouTube printscreem
Ema Tompson/Photo: YouTube printscreem

Ema Tompson, dvostruka osvajačica Oskara, oduševljena je svojom ulogom u novom filmu “Good Luck to You, Leo Grande”, koji će se u bioskopima pojaviti sledeće godine. U komediji koju je režirala Sofi Hajd, ona glumi 55-godišnju udovicu čiji pokojni suprug seksualno nije mogao i znao da je zadovolji, pa sada traži pomoć svog seksualnog terapeuta koji ima dvadeset i nešto godina. Govoreći o tom filmu u podcastu CultureBlast, izjavila je kako je ova uloga dobrodošla promena u odnosu na uloge u holivudskim filmovima u kojima žene smeju da imaju samo starije ljubavnike, dok muškarci imaju znatno mlađe devojke.

Žena koju glumi u filmu “Good Luck to You, Leo Grande” u jednom trenutku kaže “Jedino moji vršnjaci žele da spavaju sa mnom dok ja želim da spavam s nekim ko je mlađi od mene”.

NEMAŠ ČEGA DA SE PLAŠIŠ, OSIM SAMOG STRAHA… PROČITAJTE PISMO KOJE JE DEBI HARRI NAPISALA SEBI KAO 16-GODIŠNJAKINJI

Međutim, Ema Tompson tvrdi kako u filmovima žene vrlo retko iskazuju želju da spavaju s mlađim muškarcem.

– Ako im treba neko ko u ljubavnom filmu glumi mog partnera, onda moraju da ga ekshumiraju, jer ja imam 61 godinu – u svom je stilu, duhovito, izjavila Ema Tompson dodajući: – Čim navršite 50 godina, postajete nevidljivi.

Ema Tompson/Photo: YouTube printscreem
Ema Tompson/Photo: YouTube printscreem

S druge strane, ona ističe, potpuno je prihvatljivo da Džordž Kluni glumi osobu koja ima 30 ili 40 godina mlađu devojku.

Ipak, ona se nada da se filmska industrija menja.

– Bilo bi zanimljivo kada ljudi ne bi smatrali odvratnim da vide golu 61-godišnjakinju sa znatno mlađim muškarcem. I zato i dalje moramo biti hrabre.

GLUMICA IZ SERIJE “MELROSE PLACE” OSUĐENA ZA UBISTVO… BIĆE U ĆELIJI JOŠ NAJMANJE ŠEST GODINA

Ujedno, u tom razgovoru se dotakla i #MeToo pokreta. Podsetila je na snimanje prošlogodišnjeg filma “Last Christmas” u kojem je glumila glavnu ulogu ali je bila i koscenaristkinja.

– Imala sam sastanak sa svim ženama na snimanju i rekla ‘Ovde smo kako bi pazile jedna na drugu’.

HL/Izvor: nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime