Home»Film»Džejms Bond menja adresu… Slavni tajni agent je na prodaju, pa ko da više

Džejms Bond menja adresu… Slavni tajni agent je na prodaju, pa ko da više

4
Shares
Pinterest Google+
James Bond logo
James Bond logo

Britanski tajni agent Džejms Bond tokom godina se borio s brojnim negativcima, a sada bi mogao da se suoči s najdramatičnijim zadatkom do sada.

Čelnici američke filmske kompanije MGM razmišljaju o prodaji svog kataloga filmova o britanskom tajnom agentu, pa čak i o prodaji prava na produkciju budućih filmskih nastavaka po ceni od oko 4 milijarde funti.

PRODAJE SE ČUVENI MGM STUDIO?

Američki MGM nada se da će pokrenuti bitku za prava koja bi mogla da zainteresuju streaming servise poput Netflixa. Njegova najveća imovina uverljivo je filmska franšiza Džejms Bond, koju deli s porodicom Brokoli, suvlasnikom autorskih prava.

Interesovanje za Bonda poraslo je u oktobru nakon smrti Šona Konerija, prvog i, po mnogima, najboljeg glumca koji je utelovio britanskog tajnog agenta na filmskom platnu.

MGM je takođe producirao ili distribuisao filmove poput “Roki” franšize, “Plesa s vukovima” i trilera “Kad jaganjci utihnu” o kanibalu Hanibalu Lekteru, kao i mnoge TV serije, uključujući “Sluškinjinu priču”.

NEKI FANOVI SU BAŠ NESTRPLJIVI… POKRENUTA CROWDFUNDING KAMPANJA ZA OTKUP NOVOG DŽEJMS BOND FILMA OD MGM-A

Kako navodi Daily mail, i ranije se čelništvo MGM-a poigravalo s mogućnošću prodaje svog kataloga, ali pandemija i rast popularnosti streaming servisa naveli su ih na razmišljanje da bi ovaj put mogli dobro da ga unovče, sa investitorima privatnog kapitala kao mogućim suparnicima striming gigantima u novčanom nadmetanju.

Američka filmska kompanija, koja u svom katalogu ima više od četiri hiljade filmskih naslova i više od 17 hiljada sati snimljenog televizijskog materijala, već je postala predmet brojnih nagađanja o prodaji prava, a Apple i Amazon proglašeni su potencijalnim kupcima.

Wall Street Journal izvestio je da je studio, čiji je najveći deoničar njujorški hedge fond, angažovao Morgan Stenli i LionTree LLC kako bi ih savetovali o procesu formalne prodaje svog filmskog i televizijskog asortimana.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

Sleš već sve isplanirao za 2021... Prvo album s Majlsom i The Conspirators, a onda i Gunsi

Next post

Zašto je Grem Neš tekstove vredne 800.000 dolara besplatno dao Nilu Jangu?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.