Home»Film»Oliver Stoun tvrdi: CIA i Pentagon drže Holivud pod šapom, režirali su više od 800 filmova

Oliver Stoun tvrdi: CIA i Pentagon drže Holivud pod šapom, režirali su više od 800 filmova

4
Shares
Pinterest Google+
Oliver Stoun/Photo: YouTube printscreen
Oliver Stoun/Photo: YouTube printscreen

U Americi vlada histerično nepoverenje prema Rusiji i klevetnički odnos prema Putinu. To je veoma žalosno, jer bismo mogli da budemo partneri. Smešno je gledati koliko novca SAD troše da bi se zaštitili od Rusije. To je prosto vrhunac gluposti – rekao je slavni američki režiser Oliver Stoun u intervjuu moskovskom dnevniku “Izvestija”.

OLIVER STOUN POSLE NAJTEŽEG ZADATKA U KARIJERI: IZAZVAO SAM PUTINA NAJBOLJE ŠTO MOGU, SAMI PROCENITE KOME DA VERUJETE

Trostruki oskarovac poručio je da je često snimao filmove koji su išli protiv opštih tendencija Holivuda. Podsetio je da je 2012. napravio dokumentarni serijal “Neispričana istorija SAD” i da je Holivud naravno bio nezadovoljan, jer “oni ne žele da se pokazuje prava istorija, posebno kad se kritikuje Amerika”.

– Vi možda ne znate da CIA i Pentagon imaju svoja predstavništva u Holivudu i tamo imaju vrlo jak uticaj. Ljudi se njima obraćaju za savete. Više od 800 filmova i oko 500 televizijskih serijala napravljeno je oslanjajući se na stavove CIA i Pentagona. I Rusiju oni vide kao protivnika. Tako da ne mogu reći da pravljenje filma o Putinu nije imalo nikakve posledice na mene. Kad sam se poslednji put video sa Putinom, on me je pitao: “Jeste li vi spremni na to što će vas mrzeti?” Nadam se da će se promeniti situacija posle izbora. Ali ako bude “resetovanje” kao u vreme Baraka Obame, to neće nikuda dovesti – rekao je Stoun

Na američkim izborima Stoun je glasao za Bajdena i smatra da Trampu nije trebalo dati da vlada još četiri godine, jer ga smatra opasnim čovekom. Doduše, dodao je da ne očekuje mnogo ni od Bajdena, jer je on “borac iz vremena Hladnog rata” koji je podržavao sve američke vojne operacije.

HL/Izvor: novosti.rs

Previous post

Once in a Lifetime... Grupa Talking Heads u januaru dobija Grammy za životno delo

Next post

The Killers zvanično najavili novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *