Home»Muzika»Homeland»Muzikom protiv pandemije i straha… Mladenovački Black Dot predstavio video singl “Babylon”

Muzikom protiv pandemije i straha… Mladenovački Black Dot predstavio video singl “Babylon”

6
Shares
Pinterest Google+
Black Dot (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX
Black Dot (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX

Posle godinu dana rada na debitanskom albumu, alternativni hard rok sastav Black Dot iz Mladenovca objavio je novi video singl za pesmu “Babylon”.

Sa idejom da neočekivano mračnu godinu isprati u ohrabrujućem i optimističnom tonu, Black Dot uzvraća udarac pandemiji prazničnom i porodičnom jednostavnošću.

U tom duhu, u stvaranju spota učestvovali su i najbliži saradnici i prijatelji benda. Najistaknutija među njima je Anđela Išić, mlada vokalistkinja iz Smedereva, koja se široj rokenrol publici već prestavila u projektima kao što su Catz ‘n’ Dogz, ABBA Tribute Band i Expedition Delta.

Kao instrumentalno pojačanje, pesmu je obogatila i pijanistkinja Nevena Branković, čiji je životni saputnik, Srđan Branković, glavni muzički producent čitavog projekta.

Uz gostujući smederevski trio iz Paradox Studija, na realizaciji projekta učestvovali su i drugi Mladenovčani.

Black Dot (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX
Black Dot (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX

 Za video produkciju spota zaslužni su Hypnodrom Crew, ekipa koja je radila kreativnu kampanju i video produkciju imaginarnog predsedničkog kandidata Ljubše Preletačevića Belog pre samo par godina.

Članovi benda se šale kako je u pitanju jedan “pan-šumadijski” i “porodični” projekat, koji umesto prazničnih poklona, posvećuju svojim prijateljima. Naravno, sve uz nadu da će njihova poruka odjeknuti i šire u svetu.

Video spot za pesmu “Babylon” takođe je i najava predstojećeg albuma “Dying Wonderland” čije je objavljivanje planirano za 2021. godinu.

Uz napomenu da je ostatak albuma dosta mračniji, u skladu sa vremenom u kom je nastajao, članovi benda Black Dot se nadaju da će ovaj spot uneti malo svetla u našu svakodnevicu.

Previous post

Drugi deo izložbe "Soba sa pogledom" od 28. decembra u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda

Next post

Igi Pop ispraća 2020. novom pesmom "Dirty Little Virus": Da još postoji "čovek godine", to bi bio - virus

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *