Mama, mama, vodi me odavde… Gužva u 16-ercu objavila video singl “Bjelina”

0
76
Gužva u 16-ercu/Photo: facebook@Guzvau16ercu
Gužva u 16-ercu/Photo: facebook@Guzvau16ercu

Kultni osječki bend Gužva u 16-ercu predstavio je spot za novu pesmu “Bjelina”, drugi singl s predstojećeg albuma. Prema rečima autora pesme, Igora Dmitirića Mute, frontmena benda, pesma govori o ljudskim slabostima i o tome kako smo svi skloni da pobegnemo u neku vrstu zavisnosti kada se nađemo u nekom problemu.

– Prva ideja mi je bila, dok sam se igrao sa gitarom i pjevušio neku svoju melodiju u glavi, da napišem pjesmu koja govori o ovisnosti o drogama Imam dosta prijatelja koji muku muče s tim godinama, a ishod je neizvjestan. Na kraju sam se prešaltao i napisao pjesmu koja govori o ljudskim slabostima – rekao je povodom nove pesme Muto, frontmen Gužve.

INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU I SVE NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA MUZIKE I URBANE KULTURE BIĆE NA SAMO JEDAN KLIK OD VAS

Spot u režiji Krešimira i Luke Pejića prikazuje kako osoba može da završi ako sledi poroke zbog bežanja od životnih problema i nemogućnosti da se suoči sa surovom realnošću.

– Mi smo stvarajući i snimajući novu pjesmu nakratko pobjegli od stvarnosti. Kreativni rad je sjajna terapija i u mnogo normalnijem vremenu nego što je ovo u kojem živimo. Svako od nas se tijekom ove godine osjetio barem nekoliko puta bespomoćnim i anksioznim te mislimo da široj publici neće biti problem da se prepozna u refrenu naše nove pjesme, iako je ona izvorno napisana da potakne ljude na opasnost od bilo koje vrste ovisnosti. Nadamo se da će nova godina donijeti neke vedrije tonove, a mislimo da je ova naša nova pjesma potpuno adekvatna za posljednji ispraćaj ove užasne – poručili su momci iz Gužve.

HL/Izvor: soundguardian.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime