Home»Muzika»Grupa Pavel objavila novi album… Poslušajte “Ennui”

Grupa Pavel objavila novi album… Poslušajte “Ennui”

5
Shares
Pinterest Google+
Pavel/ Photo: screenshot
Pavel/ Photo: screenshot

“Ennui” (melanholija, zamor od sveta), novi je studijski album grupe Pavel na kome se nalazi ukupno 13 pesama.

Sa albuma dosada su kao singlovi već predstavljene numere “Samo da jutro ne dočekam sama”, “Sunce”, “Ne daj na nas”, “Bijela jedra” i aktuelni singl “Dobri se zaborave”.

– Pesma koja otvara album traje gotovo osam minuta i nema sekunde koje bih izbacio, naravno ta pjesma neće biti radijski singl, ali ja se još uvijek pretvaram da ima onih koji će slušati album, a ne samo singlove. Ovo je naša najambicioznija snimka do sada i iskreno ne znam kako je Jere uspio izmiksati neke pjesme na kojima bi i producenti s troduplo više iskustva polomili uši, a neizmjerno sam zahvalan kako su brojni gostujući glazbenici i članovi Pavela oplemenili tih trinaest pjesama, dužnik sam zauvijek. Sjajne aranžmane za orkestar napravio je Dalibor Grubačević. Svečano obećajem kako će idući album imati bazični instrumentarij, bez rogova, flauta i timpana, izbacili smo to iz sistema u velikom stilu – rekao je Aljoša o novom albumu.

Pavel/ Photo: Filip Gržinčić (promo, Dallas Records)
Pavel/ Photo: Filip Gržinčić (promo, Dallas Records)

Većina novog albuma snimljena je u Zadru tokom jedne septembarske nedelje u studiju producenta Jere Šešelje.

Uz novi album, bend Pavel pripremio je i making of video uvodne pesme s albuma – “Ovako svijet završava”, čiji tekst govori o fascinaciji ljudskom naravi koja će u svakoj situaciji, pa i onoj najgoroj, naći mesta za postavljanje pitanja “a gde sam tu ja?”

– Živimo u iluziji da smo iz nekog razloga bitniji i zaslužujemo više od kukca koji gura balegu uz brdo, nismo. Dalibor Grubačević je napisao sjajan aranžman za orkestar, bend je ubio, a Jere Šešelja nikada u životu više neće napraviti ovako dobar miks.  Nije singl materijal, ali nam je bitna i osim toga nitko odavno nije snimio sympho rock pjesmu, pa smo se mi odlučili na to – poručio je Aljoša.

Cover albuma “Ennui” potpisuje Riječanin Filip Gržničić (Grzincic Creative Visuals), a produkciju albuma Jere Šešelja.

Muziku i tekst na svim pesmama potpisuje Aljoša Šerić, a aranžmane (osim na “Ne daj nas nas” – Ante Gelo) i Dobri se zaborave (Aljoša Šerić, Jere Šešelja), potpisuju Aljoša Šerić, Jere Šešelja i Dalibor Grubačević.

Album “Ennui” u izdanju Dallas Recordsa dostupan je na svim digitalnim servisima, a uskoro će moći da se kupi i kao fizičko izdanje.

Previous post

Za kraj godine - "Nema kraja"... Filip Baloš predstavio novi video singl

Next post

To nisu moji pokreti, to nije moj glas... Stigao dokumentarac o čuvenom komičaru koji je u jednom danu saznao da ima dve strašne bolesti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *