Home»Film»Najveća prava misterija Holivuda… Kako je (i još važnije zašto) Britani Marfi umrla sa samo 32

Najveća prava misterija Holivuda… Kako je (i još važnije zašto) Britani Marfi umrla sa samo 32

4
Shares
Pinterest Google+
Britani Marfi/Photo: YouTube printscreen
Britani Marfi/Photo: YouTube printscreen

Britani Marfi bila je jedna od najvoljinijih i najslađih plavuša Holivuda, od malih nogu odgajana za glamurozni život velikih zvezda. Ali, njen život je bio daleko od glamura crvenog tepiha, a prerana smrt u 32. godini i dalje je glavna misterija grada anđela.

Kada je imala samo četiri godine, majka ju je usmerila ka svetu šoubiznisa – išla je na časove pevanja, plesa i glume. U 10. godini debitovala je na Brodveju, u mjuziklu “Pogled sa mosta” Artura Milera, dok je prvi posao u Holivudu dobila sa samo 13 – u sitkomu “Drekselova klasa” zaigrala Brendu Dreksel.

Usledile su sporedne i epizodne uloge u raznim serijama, ali pravi proboj doživela je u tinejdžerskoj hit komediji “Otkačena plavuša” (Clueless, 1995), filmu koji je u svom žanru stekao kultni status.

NAJVEĆA ROK MISTERIJA 20. VEKA… GITARISTA MANIC STREET PREACHERS NETRAGOM JE NESTAO, PROGLAŠEN JE MRTVIM BEZ IKAKVIH DOKAZA… A IMAO JE – 27!

Usledile su uloge u “Autoput bez izlaza” sa Kiferom Saterlandom i Ris Viterspun, zatim “Neprilagođena” sa Vinonom Rajder i Anđelinom Džoli, a u filmu “Crkni, lepotice” takmičila se za titulu misice zajedno sa Kristen Danst i Ejmi Adams.

Prvu glavnu ulogu dobila je u trileru “Nikom ni reč”, rame uz rame sa Majkom Daglasom. Publika je se seća kao devojke koja je poremetila Eminemu mozak u filmu “Osam milja”, a potom i u komediji “Devojke iz visokog društva” u kojoj je glumila dadilju Dakoti Fening.

Tokom snimanja romkoma “Upravo venčani” ušla je u vezu sa svojim kolegom Eštonom Kučerom, koja ipak nije dugo trajala. Filmovi “Mala crna knjižica” i “Grad greha” utvrdili su njenu poziciju jedne od najpopularnijih glumica Holivuda.

Britani Marfi, Sin City promo
Britani Marfi, Sin City promo

Nije bežala ni od davanja glasova u animiranim ostvarenjima, ni od nezavisne produkcije.

Ipak, dok je njena slava rasla, na privatnom planu nisu cvetale ruže. Dva puta je bila verena i dva puta je ta veridba prekinuta. Na kraju se udala za scenaristu Sajmona Mondžeka 2007. godine. Od početka njihovu vezu pratile su priče kako je Mondžek sa njom samo zbog njenog novca.

Tri i po godine Sajmon, Britani i njena majka živeli su u istoj kući, sve dok 20. decembra 2009. godine glumici nije pozlilo. Uplašena da će je paparaci uslikati u sanitetu, majci nije dozvolila da pozove Hitnu pomoć.

Britanino telo našao je njen suprug u kupatilu. Pozvao je vatrogasce koji su pokušali da je reanimiraju, ali već je bilo prekasno. Prvobitno se smatralo da je doživela srčani udar, potom je u izveštaju navedeno da uzrok smrti ne može da se utvrdi. Na kraju su patolozi utvrdili da je lepa glumica umrla od upale pluća i anemije.

To je bilo dovoljno smrt 32-godišnje glumice odmah postane glavna tema teoretičara zavere.

Glavni osumnjičeni bio je njen suprug. Ironično, baš stoga što je u testamentu Marfi sve svoje bogatstvo ostavila svojoj majci, ulje je dodato na vatru.

MISTERIJA KOJA TRAJE 10 GODINA… BRAT TRAGIČNO PREMINULE GLUMICE I DALJE POKUŠAVA DA DOKAŽE DA JE ONA USTVARI – UBIJENA

Udovac je na nesrećan, pa i skandalozan način odgovorio na ove tračeve.

– Ja sam taj koji je plaćao račune. Ona je glumila u toliko lošim filmovima da je želela da se ubije – izjavio je.

Kada je šest meseci kasnije preminuo i sam Mondžek, i to od potpuno istih simptoma koje je imala Britani, sve je već počelo da liči na ubistvo. Jedni su govorili da su buđ ili biljke u njihovoj kući polako ubile jedno i drugo. Drugi su smatrali da je Britani otrovana, a njen otac (sa kojim inače nije bila u najboljim odnosima) bio je glavni glasnogovornik te teorije. Treći su čak i sumnjali na njenu majku.

Zvaničnici su ipak isticali da je to što su u kratkom vremenskom roku oboje supružnika preminuli od iste bolesti – kombinacije anemije i pneumonije (a u Britaninom slučaju i prevelike doze medikamenata) – malo verovatna, ali moguća opcija.

Slučaj je zaključen, ali je smrt lepe glumice do danas ostala jedna od najvećih misterija Holivuda.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Protiv bahatosti i nemoći nesposobnog sistema... Projekat 2211 objavio video singl "Život je jedan"

Next post

Brajan Mej besan na britanskog premijera: Borisov praznični "poklon" će nas koštati hiljade života

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *