Home»Muzika»Stop ispiranju mozga… Urban instinkt objavili singl “Istinom sam vođen”

Stop ispiranju mozga… Urban instinkt objavili singl “Istinom sam vođen”

4
Shares
Pinterest Google+
Urban Instinkt/ Photo: Promo
Urban Instinkt/ Photo: Promo

Posle najavnog singla “Bijes” kojim je odličan tuzlanski rapcore bend Urban instinkt iz svoje perspektive prikazao stanje u svojoj zemlji, a ujedno i najavio izlazak istoimenog albuma u proleće 2021. stiže novi, drugi po redu službeni singl – pesma “Istinom sam vođen”.

Urban Instinkt su:
  Mirza Čardžić – bass gitara, vokal, Edo Muminović – gitara, Mirza Halilagić Mita – gitara, Sead Hadžić – bubnjevi

– Pesma govori o tome kako treba stati na kraj mržnji i lažima koje se svakodnevno serviraju, ispiranju mozgova i raznim demagogijama dok običan čovek pati i živi u konstantnom strahu od svega oko sebe. Takođe, univerzalna poruka ove pesme je da ljudi treba da pogledaju na druge ljude kroz oči svoje dece jer deca u sebi nemaju usađenu mržnju kada dolaze na ovaj svet. Sva deca sveta su ista, bez razlike, i naša je dužnost da ih učimo da postanu bolji ljudi, a ne da od njih pravimo individue koje će sutra mrzeti nekoga zbog toga što je drugačiji od njega. Svim tim ružnim stvarima moramo stati na kraj zbog naše budućnosti i budućnosti dece, bez obzira na rasu, pol i nacionalnost i nikada ne pognuti glavu pred nepravdom i mržnjom! – poručili su momci iz benda.

Pesma je snimljena i producirana u studiju Cirith Ungol pod producentskom palicom Dražena Kecmana. Muziku i tekst potpisuje Mirza Čardžić.

Previous post

Bing Krozbi bi bio ponosan... Liam Galager objavio novi singl "All You’re Dreaming Of"

Next post

100 % Rock & Roll... Vrane kamene predstavile novi video singl "Balkan"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *