Home»Film»Rat među filmskim kompanijama… Svi hoće da snimaju film po neverovatnoj priči iz New York Timesa, nude bogatstvo autoru članka

Rat među filmskim kompanijama… Svi hoće da snimaju film po neverovatnoj priči iz New York Timesa, nude bogatstvo autoru članka

4
Shares
Pinterest Google+
Meksik/Photo: YouTube printscreen
Meksik/Photo: YouTube printscreen

Protekle nedelje u New York Timesu objavljen je tekst novinara Azama Ahmeda, priča iz Meksika o Mirijam Rodrigez čija je 20-godišnja ćerka oteta u San Fernandu pre osam godina.

Iako je porodica bila voljna da plati otkupninu, njena ćerka ubijena je 2014. godine. S obzirom da lokalna policija nije želela da pokrene istragu jer su verovatno bili korumpirani, Mirijam Rodrigez, tada 56-godišnjakinja, postaje privatni detektiv. Tokom tri godine na neverovatan način ulazila je u trag otmičarima i ubicama svoje ćerke, zbog čega je njih deset završilo u zatvoru. Nažalost, meksički kartel ubio je Mirijam 2017. godine nakon što je ušla u trag jednom od poslendnjih otmičara.

Odmah po objavljivanju ove priče, kako javlja Hollywood Reporter, više od 16 filmskih i televizijskih kompanija javilo se kako bi otkupilo prava na ekranizaciju ovog novinskog teksta.

Koliko je do sada poznato, među ponuđačima su filmske kompanije Chernin Entertainment (Ford v Ferrari), Makeready (Queen & Slim), Thunder Road (John Wick) i Amblin, kao i televizijske kompanije Lionsgate TV, 20th Television, UCP i dokumentarno odelenje HBO-a. Većina ponuđača smatra kako se radi o materijalu koji bi bio prikladniji za televizijsku seriju nego za film.

Devojka, nasilje/Photo: Pixabay
Devojka, nasilje/Photo: Pixabay

Još nije poznato koliki iznos je ponuđen za otkupljivanje prava na ekranizaciju priče ali nagađa se da se radi o šest cifara. Taj iznos odnosi se samo na otkupljivanje prava na tekst iz New York Timesa. Filmska kompanija koja otkupi ta prava tada može da krene dalje i traži da se porodica Mirijam Rodrigez uključi u stvaranje šire i detaljnije priče što bi značilo dodatne finansijske troškove za kompaniju koja bi se odlučila na taj korak.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Eminem se pred celim svetom izvinio Rijani: Žao mi je, Ri, nisam hteo da ti nanesem bol

Next post

Bing Krozbi bi bio ponosan... Liam Galager objavio novi singl "All You’re Dreaming Of"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *