Rat među filmskim kompanijama… Svi hoće da snimaju film po neverovatnoj priči iz New York Timesa, nude bogatstvo autoru članka

0
98
Oglasi
Meksik/Photo: YouTube printscreen
Meksik/Photo: YouTube printscreen

Protekle nedelje u New York Timesu objavljen je tekst novinara Azama Ahmeda, priča iz Meksika o Mirijam Rodrigez čija je 20-godišnja ćerka oteta u San Fernandu pre osam godina.

Iako je porodica bila voljna da plati otkupninu, njena ćerka ubijena je 2014. godine. S obzirom da lokalna policija nije želela da pokrene istragu jer su verovatno bili korumpirani, Mirijam Rodrigez, tada 56-godišnjakinja, postaje privatni detektiv. Tokom tri godine na neverovatan način ulazila je u trag otmičarima i ubicama svoje ćerke, zbog čega je njih deset završilo u zatvoru. Nažalost, meksički kartel ubio je Mirijam 2017. godine nakon što je ušla u trag jednom od poslendnjih otmičara.

Odmah po objavljivanju ove priče, kako javlja Hollywood Reporter, više od 16 filmskih i televizijskih kompanija javilo se kako bi otkupilo prava na ekranizaciju ovog novinskog teksta.

Koliko je do sada poznato, među ponuđačima su filmske kompanije Chernin Entertainment (Ford v Ferrari), Makeready (Queen & Slim), Thunder Road (John Wick) i Amblin, kao i televizijske kompanije Lionsgate TV, 20th Television, UCP i dokumentarno odelenje HBO-a. Većina ponuđača smatra kako se radi o materijalu koji bi bio prikladniji za televizijsku seriju nego za film.

Devojka, nasilje/Photo: Pixabay
Devojka, nasilje/Photo: Pixabay

Još nije poznato koliki iznos je ponuđen za otkupljivanje prava na ekranizaciju priče ali nagađa se da se radi o šest cifara. Taj iznos odnosi se samo na otkupljivanje prava na tekst iz New York Timesa. Filmska kompanija koja otkupi ta prava tada može da krene dalje i traži da se porodica Mirijam Rodrigez uključi u stvaranje šire i detaljnije priče što bi značilo dodatne finansijske troškove za kompaniju koja bi se odlučila na taj korak.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime