Home»Muzika»Gorica & The Grooveheadz u Amerikanu doneli džez s elementima prog roka, popa, fanka, fjužna… Treće veče Jazzistence festivala (fotoreportaža)

Gorica & The Grooveheadz u Amerikanu doneli džez s elementima prog roka, popa, fanka, fjužna… Treće veče Jazzistence festivala (fotoreportaža)

4
Shares
Pinterest Google+
Gorica & The Grooveheadz (Beogradski jazz festival)/ Photo: AleX
Gorica & The Grooveheadz (Beogradski jazz festival)/ Photo: AleX

Verovatno su se svi posetioci 36. Beogradskog jazz festivala naročito radovali koncertu Avišaja Koena, internacionalne mega zvezde džeža i miljenika domaće publike.

Na ovogodišnjem festivalu trebalo je da predstavi novi album “Arvoles” i to u novoj trio postavi koju čine izuzetni mladi talenti,

Nažalost, koncert je odložen i to zbog propisanih mera karantina u Izraelu tako da je trećeg dana festivala beogradska publika mogla da uživa sao u jednom koncertu.

Gorica & The Grooveheadz (Beogradski jazz festival)/ Photo: AleX
Gorica & The Grooveheadz (Beogradski jazz festival)/ Photo: AleX

Prisutni u sali Amerikana (a bilo je manje ljudi nego što bi moglo da se očekuje na jednoj ovakvoj manifestaciji) imali su priliku da čuju sastav Gorica & The Grooveheadz, koji predvodi Gorica Šutić, jedna od naših najtalentovanijih džez vokalistkinja najmlađe generacije.

Gorica & The Grooveheadz je bend u usponu čiji zvuk je mešavima elemenata prog roka, pop muzike, fanka i fjužna.

Gorica Šutić kompozicije izvodi kretaivno, na engleskom i na srpskom jeziku, mada se čini da trebalo da se odluči za jedno od ta dva, radi definisanja autentičnosti stila ovog benda. Svakako, džez tekstovi na srpskom jeziku nama zvuče nesvakidašnje, ali i prisnije.

S druge strane, spontanost u scenskim pokretima, energičnost u Goricinim skent improvizacijama treba da budu još prisutniji, a više eksperimentalnosti i improvizacije takođe neće škoditi. Naravno, ne treba nikako preskočiti kreativnost i netipična rešenja fraza klavijaturiste Stevana Milijanovića.

Pored Gorice Šutić i Stevana Milijanovića, bend čine još i Stefan Stehlik (gitara), David Gegić (bas) i Aleksa Milijanović (bubnjevi).

Andrija Hadžić

Previous post

100 % Rock & Roll... Vrane kamene predstavile novi video singl "Balkan"

Next post

Parafov kultni debi album “A dan je tako lijepo počeo” ponovo na vinilu, uz četiri bonus pesme

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *