Home»Fun»Kako je, ustvari, Eksl Rouz završio u crtaću? Malo je falilo da to umesto njega bude Stiven Tajler, a svoju ulogu odigrali su i – takosi

Kako je, ustvari, Eksl Rouz završio u crtaću? Malo je falilo da to umesto njega bude Stiven Tajler, a svoju ulogu odigrali su i – takosi

4
Shares
Pinterest Google+
Looney Tunes | Rock the Rock - Axl Rose
Looney Tunes | Rock the Rock – Axl Rose

Frontmen grupe Guns N’ Roses Eksl Rouz dobio je ulogu u crtaću, jer su jedino njegov glas i njegovo pevanje toliko moćni da mogu da spasu svijet od asteroida 😉

Animirani video spot u kome se Eksl Rouz pojavljuje u društvu Duška Dugouška i ostalih Looney Toons junaka smo već videli. Ali sada donosimo i celu priču o ovoj nesvakidašnjoj saradnji.

Naime, u decembru prošle godine, poznati pevač se kao gost iznenađenja pojavio u Boomerangovoj epizodi Looney Toonsa. On je superjunak koji spasava svet. Eksl je u crtaću skrenuo asteroid s putanje i spasao planetu pevajući “Rock the Rock”.

Nešto više od pola godine pošto je epizoda prikazna i Zemlja izbegla udar asteroida, autori Rob Janas i Kevin Fleming objasnili su kako je Eksl dobio ulogu.

BEZ TRUNKE DILEME… EKSL ROUZ: QUEEN JE NAJVEĆI BEND SVIH VREMENA, A FREDI NAJBOLJI FRONTMEN U ISTORIJI ROK MUZIKE

Kevin Fleming otišao je na koncert grupe Guns N’ Roses održan u sklopu “Not in This Lifetime” turneje. Tamo se oduševio činjenicom da je bend na pozornicu izašao uz klasičnu Looney Toons temu koja je svirala u pozadini. Kasnije je otišao na još jedan koncert za vreme koga je dobio i ideju – fantaziju kako je on opisuje, o tome da bi bilo sjajno da se Eksl, kao gostujuća zvezda, pojavi u njegovom crtaću.

– Idući korak bio je da smislimo scenario koji će Ekslu da odgovara – priča Janas, navodeći Snup Doga i Vird Al Jakovića kao druge poznate osobe koji su se takođe pojavile u animiranom izdanju.

– U kancelariji imamo belu ploču na koju zapisujemo razne ideje koje nam padnu na pamet. Setio sam se jedne koja je postojala već neko vreme, ali nije bila zapisana. Looney Tunes ekipa moraće da uništi asteroid.

Looney Tunes | Rock the Rock - Axl Rose
Looney Tunes | Rock the Rock – Axl Rose

Kad su krenuli da razrađuju ideju, neko je spomenuo kako je Ekslovo pevanje toliko moćno da jedino ono može da spase svet.

– Jedina stvar moćnija od laserskog zraka je rock and roll – zaključuje Fleming. Objasnio je i kako su zbog Ekslovog javnog imidža i ne baš primerenog ponašanja po kome je poznat bili pomalo skeptični da će ideju uspeti uspešno da realizuju. Bilo je potrebno puno truda da uopšte stupe u kontakt s pevačem. Ponajviše zbog toga jer su Guns N’ Roses u to vreme bili na povratničkoj turneji. Turneja je bila toliko uspešna da su stalno dodavali nove datume. Reditelji su čak došli do tačke u kojoj su skoro odustali od eksla i počeli da razmišljaju da kontaktiraju Stivena Tajlera iz grupe Aerosmith.

U međuvremenu, Eksl se ipak zainteresovao za projekat i tražio da vidi kako će njegov lik biti nacrtan. Naravno, crtani lik morao je da podseća na Eksla, pa se posegnulo za maramama i kariranim košuljama toliko svojstvenim njegovom imidžu. Svi dalji dogovori odvijali su se užasno sporo i opet su se pojavile sumnje, sve dok sam Rouz nije lično zakoračio u njihov studio.

MORA DA JE MNOGO COOL KAD SI ROK ZVEZDA… GUNS N’ ROSES NAPRAVILI SOPSTVENI FLIPER – DIZAJNIRAO GA SLEŠ

Njegova reputacija lošeg momka i jednog od najpoznatijih ikona rocka osamdesetih išla je u prilog tome da autori ne znaju šta od njega mogu da očekuju. Na kraju se pevač pojavio u studiju u majici s Looney Toonesovim kojotom i ponaosob upoznao sa svakim članom tima. Ekipa kaže kako nije mogao da bude ljubazniji.

Inicijalno je postojao i strah kako se Rouz neće držati uputstava ili da mu se neki delovi neće svidjeti. Da će hteti da menja scenario ili svoje rečenice ili da mu se neće svideti deo u kome animirani lik nosi kilt – inspirisan onim kakvog je i sam nosio u osamdesetim.

Ali, Eksl je vodio show i show je bio sjajan

– Ali najbolje u svemu tome bilo je što zna da se šali na sopstveni račun. Upravo zbog takvih stvari pomislite da nije čuoe što je taj čovek toliko cool uspešan.

Posle snimljenog dijaloga trebalo je snimiti i “Rock the Rock” pesmu, za šta je Eksl, budući da je to njegova teritorija, ipak imao neke sugestije. Istakao je kako je Janasova pesma više napisana za pevača i vajb grupe AC /DC i da ne odgovara najbolje njegovom vokalnom registru. Odmah posle prvog slušanja on je imao ideju šta i kako promeniti. U studiju je snimio dodatne delove.

– Jednostavno smo ga svi pustili da vodi priču i ispalo je dobro – zaključuje Janas.

Snimanje je trajalo tri, četiri sata, a trajalo bi i kraće da Eksl u međuvremenu nije ogladneo. Poželeo je takose.

– Ok, idem da pojedem takos, pa ćemo završiti kad se vratim – rekao je u jednom trenutku Eksl, izašao iz studija, pojeo svega nekoliko zalogaja i vratio se u kabinu. – Vratio se i stavio slušalice. Nije rekao ništa, ali kao, ok, spreman je, pauza je gotova… Otišao je na doslovno 30 sekundi, vratio se i nastavio da pevati – završava anegdotom priču o Ekslovom angažmanu Janas.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

Nova satnica Beogradskog Jazz festivala... #jazzistance u novim terminima

Next post

Dejv Grol i Greg Kurstin snimili duet, u čast Hanuke...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *