Brain Holidays objavili novi album “Jamaican Connection” snimljen, naravno, na Jamajci, u Marlijevom studiju

0
113
Oglasi
Brain Hollidays, promo
Brain Hollidays, promo

Početkom 2020. godine kada je godina izgledala perspektivno, Brain Holidays su ostvarili svoj dugogodišnji san. Povodom 20. godišnjice delovanja otputovali su na Jamajku, održali koncert u Kingstonu i snimili svoj peti album.

Materijal je snimljen u Tuff Gong studiju. Reč je o studiju iz kojeg je izašao čitav niz legendarnih albuma, koji je osnovao Bob Marli, a danas je u vlasništvu njegove porodice. Album “Jamaican Connection” objavljen je u petak za izdavačku kuću Dallas Records.

Na albumu su ugostili jamajčansku pevačicu Italee, s kojom su ranije ove godine objavili izvrsno prihvaćen singl “Petar Pan”. Ovim putovanjem nije stvorena samo jednosmerna saradnja, već je bend u međuvremenu radio na materijalima s Italee koji će se naći na njenom albumu.

Jamaican Collections, Brain Hollidays, cover
Jamaican Collections, Brain Hollidays, cover

Po povratku u Zagreb u goste su pozvali Sašu Antića (TBF), Kandžiju i Bricu da svojim specifičnim rimama daju doprinos hrvatskoj reggae muzici. Srpski virtuoz Hornsman Coyote koga su takođe sreli na Jamajci i spontano ga pozvali u studio na saradnju, svojim deonicama na trombonu dodatno je obogatio ionako upečatljiv reggae zvuk Brain Holidaysa. Na albumu su svoj pečat ostavili i Danko Krznarić na klavijaturama, Marko Borić na udaraljkama, Tina Bukić na pratećim vokalima i Domagoj Tafra na gitari.

HORNSMAN COYOTE U STUDIJU BOBA MARLIJA NA JAMAJCI… TAMO GDE JE NASTAJALA REGGAE ISTORIJA

Za snimanje albuma u Tuff Gongu bio je zadužen Roland Mekdermot, snimatelj koji je radio na velikom broju vrlo zapaženih svetskih reggae izdanja u poslednjih dvadesetak godina. Na albumu se nalaze i ranije snimljene dve pesme (Na put i Away) u RSL studiju u Novom Mestu.

Produkciju i miks potpisuje osnivač i frontmen benda Marko Gaćina, dok je za mastering bio zadužen Krunoslav Licitar iz Red Records studija. Omot albuma dizajnirao je višegodišnji saradnik benda Maksimilijan Gečević aka Skam Works.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime