Home»Film»Frka je u Holivudu… Niko neće premijere na streamu, osim – najvećih

Frka je u Holivudu… Niko neće premijere na streamu, osim – najvećih

4
Shares
Pinterest Google+
Dina 2020/Photo: promo
Dina 2020/Photo: promo

Izgleda da neće biti baš onako kako su zamislile glavešine Warner Bros. koje su najavile da će ceo njihov kontingent od 17 filmske premijera u sledećoj godini biti istovremeno dostupan i na velikim platnima, ali i putem HBO Max kanala.

Naime, kompanija Legendary Entertainment mogla bi da potraži zaštitu svojih prava na sudu, pošto su oni koproducenti velikih najavljenih hitova – “Dune” i “Godzilla vs. Kong”, a smatraju da će finansijski itekako biti oštećeni ukoliko se naum Warner Bros. sprovede u delo.

ODABRAO STRANU… DEJVID FINČER SLAVI NETFLIX I KRITIKUJE HOLIVUDSKI NAČIN SNIMANJA FILMOVA

Procenjuje se da je u prvi hit, novu verziju “Dune” uloženo oko 175 miliona dolara, a u još jedan film o japanskom mitskom čudovišu oko 160 miliona dolara.

Protiv namere Warner Bros. govorio je i reditelj Denis Vilnev, reditelj “Dune”, koji mnogo više preferira uobičajene načine prikazivanja, u velikim salama i putem glamuroznih organizacija.

Da li će se nešto promeniti? Po svemu sudeći neće, jer iako dođe do najavljene sudske parnice, pretpostavlja se da će se sve završiti samo po pitanju finansijske odštete, a ne i da će odluka o “premijenom streamovanju” biti promenjena.

Novo vreme…

HL/Izvor: titlovi.com

Previous post

20 godina kasnije... Album "Fool Control" benda Eyesburn prvi put na vinilu

Next post

Život vs. tehnologija... Greta Van Fleet objavila novi singl i video spot "Age Of Machine"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *