20 godina kasnije… Album “Fool Control” benda Eyesburn prvi put na vinilu

0
107
Oglasi
Eyesburn/ Photo: AleX
Eyesburn/ Photo: AleX

Jedan od najvećih alternativnih bendova ovih prostora, Eyesburn, ima puno razloga za slavlje.

Bend ove godine proslavlja 26 godina od prvog održanog koncerta i punih 20 godina od izlaska albuma koja ih je proslavio – “Fool Control”.

HEADLINER EKSKLUZIVNO NA PROBI EYESBURNA U STUDIJU FEST… KOJOT: OVO STANJE JE U MENI PROBUDILO REVOLT I INAT, NAPISAO SAM 15 NOVIH PESAMA…

Za ovako važan jubilej, grupa je odlučila da obraduje svoje fanove i sve ljubitelje ploča, reizdanjem “Fool Control” (Menart) na 180-gramskim vinilu.  Album, koji je sa godinama stekao kultni status kod fanova grupe ali i kod muzičkih kritičara, na najbolji način definiše devedesete godine prošlog veka, pri čemu je kvalitetom ostao podjednako relevantan i važan i danas.

eyesbur, Fool Control/Photo: facebook
eyesbur, Fool Control/Photo: facebook

Prema rečima frontmena, Nemanje Kojića, bend možda nije znao da će “Fool Control” postati jedna od najvažnijih referenci u njihovoj karijeri, ali su intuitivno osećali da će pesme sa tog albuma dugo trajati:

– Verovali smo i osećali da radimo bitnu stvar koja neće podleći zubu vremena tako lako. Godine 2000., kad je album izašao nisu se uopšte štampali vinili na domaćoj sceni ali i globalno. CD je preuzeo mesto standardnog nosača zvuka. Sad je obrnuto… i šteta bi bila da ovaj album koji je obeležio čitavo jedno vreme, ne bude na LP ploči.

INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU I SVE NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA MUZIKE I URBANE KULTURE BIĆE NA SAMO JEDAN KLIK OD VAS

“Fool Control” je sniman u studiju Akademija, od februara do aprila 2000. godine. Producent je bio Saša Jankovič, koprodukciju je uradio Mysterious, miksovao ga je Nikola Vranjković, dok je master urađen u Skysound studiju u Londonu. Album je remasterizovao Luka Matković.

Pored LP ploče, fanove grupe Eyesburn čeka i posebna poslastica, majice inspirisane albumom “Fool Control”, čiji je dizajn, kao i dizajn omota albuma kreirao dugogodišnji art saradnik grupe, Marko Banićević–Makiman.

LP “Fool Control” je u pretprodaji na sajtu grupe, kao i u online shopu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime