Home»Muzika»Homeland»Bane Jelić predstavio klasike na novom albumu “History”

Bane Jelić predstavio klasike na novom albumu “History”

5
Shares
Pinterest Google+
Bane Jelić/ Photo: Promo (KC Ribnica)
Bane Jelić/ Photo: Promo (KC Ribnica)

Nešto više od dve godine posle sjajnog albuma “East-West” poznatog gitariste Baneta Jelića pred nama je njegovo novo, deseto solo izdanje “History”, a objavljen je i video singl za temu “16th Caprices Niccolo Pagannini”.

Album “History” snimljen je u periodu između 1984. i 1994. godine u skromnim kućnim uslovima kao demo snimci na Aiwa kasetofonu.

Kao i nekoliko prethodnih izdanja Baneta Jelića i ovaj album pojavio se pod etiketom najstarije srpske izdavačke kuće Take It Or Leave It Records.

History, cover/ Photo: Promo (TIOLI)
History, cover/ Photo: Promo (TIOLI)

– Na ovom albumu predstavio sam dela virtuznih majstora violine i gitare. Svirao sam dela od N. Paganinija 16, 11, 5, caprices i Moto perpetuo, zatim Bumbarov let od Rimsky Korsakova, dva moja kaprica u arpeđima i stakatu, instrumental od Yngwie Malmsteena, kapric od Joe Satrianija… Sve ukupno 14 pesama koje nisu produkcijski brilijantne, ali su značajne i dobro izvedene. Zahvaljujem se Take It Or Leave It records-u, koji je zaslužan što je ovaj materijal dobio svoje mesto pod muzičkim suncem – prokomentarisao je novo izdanje Bane Jelić.

Album “History” možete da poslušate i kupite na svim relevantnim digitalnim platformama (AppleMusic, Amazon, Spotify, Deezer) dok će se na disku pojaviti početkom naredne godine.

Previous post

Za klince i klinceze... Predstava "Pinokio" u subotu na Dečijoj sceni KC Čukarica

Next post

Klaris se vratila na posao... Objavljen tizer za seriju zasnovanu na filmu “Kad jaganjci utihnu”

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *