Home»Muzika»Nemačka predviđa povratak koncerata i festivala za leto 2021. godine… i to njihova vlada garantuje sa 2,5 milijardi evra

Nemačka predviđa povratak koncerata i festivala za leto 2021. godine… i to njihova vlada garantuje sa 2,5 milijardi evra

8
Shares
Pinterest Google+
Koncert. moshpit/Photo: Pixabay.com
Koncert. moshpit/Photo: Pixabay.com

Vlada Republike Nemačke pozvala je organizatore koncerata i festivala da već sada počnu da rade na planiranju i organizaciji manifestacija za predstojeće leto. Kao svojevrsnu “zaštitnu mrežu”, Vlada je osigurala garanciju za eliminaciju rizika od otkazivanja, koja iznosi čak 2.5 miijardi evra!

– Pandemija će se završiti u nekom trenutku, ali ako odmah ne podstaknemo organizatore da rade na koncertima i festivalima za predstojeće leto, nećemo imati nijednu veliku manifestaciju u drugoj polovini godine – izjavio je Olaf Šolc, nemački ministar finansija, i dodao da je za njihovu organizaciju i pokretanje mašinerije muzičke industrije potrebno vreme.

KONCERTI I FESTIVALI SE VRAĆAJU 2021…  OVO TVRDI DIREKTOR VODEĆE KORPORACIJE SVETSKE MUZIČKE INDUSTRIJE

Sličan princip najavila je austrijska savezna vlada, kako bi uklonila rizik za organizatore događaja i omogućila im da posluju kao i obično, dok je danska vlada pokrenula šemu za podsticanje ponovnog pokretanja događaja, koja je bila usredsređena na kompenzaciju.

Podsetimo, i Live Nation, vodeća globalna koncertna korporacija takođe je najavila povratak masovnih koncerta i festivala u leto 2021. navodeći ohrabrujuće vesti na polju pronalaska vakcine i razvoju sve bržih i jeftinijih testova na kovid-19, kao glavni razlog za optimizam. U razgovoru sa investitorima i analitičarima izvršni direktor Live Nation-a, Majkl Rapino, rekao je da ohrabrenje daje i mali broj obožavalaca koji su vratili ulaznice i zatražili povraćaj novca, kao i uspeh prodaje koncerata i festivala za leto 2021.

PUBLIKA NA KONCERTIMA, DRŽAVA POMAŽE, SVE ŠLJAKA KAO NEKAD, A KORONA U MIŠJOJ RUPI… NOVI ZELAND NIJE IZ OVOG SVEMIRA

Live Nation, AEG, Eventim i Superstruct samo su pojedini od ključnih aktera svetske muzičke scene koji su podržali inicitijativu vodeće evropske festivalske asocijacije Yourope, pod nazivom “Rešenja za festivale” (Solutions for Festivals). Cilj im je da vrate događaje na otvorenom u njihovom punom kapacitetu što je ranije moguće.

U skladu sa tim, radna grupa inicijative “Rešenja za festivale” konsultovaće se sa najvažnijim kompanijama kada su u pitanju produkcija, lanac snabdevanja, te zdrastvena zaštita i bezbednost na festivalu, kao i sa ekspertima iz polja medicine. Prema rečima asocijacije, glavni fokus ove grupe je na “analiziranju i koordinisanju napora da se primene najbolje prakse vezane za zdravlje posetilaca kada se festivali vrate”.

TOOOO… PHIL ANSELMO & THE ILLEGALS 5. AVGUSTA 2021. STIŽU U BEOGRAD

Jedan od primera konkretnih poteza je onaj albanskog Unum festivala koji je od tamošnje vlade dobio dozvolu za korišćenje brzih testova na kovid zahvaljujući kojima će moći da rade u punom kapacitetu, te da eliminišu potrebu za fizičkom distancom unutar festivalskog prostora. Prema rečima direktora festivala Grega O’Halorana uspeće da testiraju sve posetioce, izvođače i radno osoblje pri čemu će se testiranje vršiti, osim festivala i u smeštajnim kapacitetima.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Plavuša zvana enigma... Amanda Lir bila je Dalijeva muza, Bouvijeva ljubavnica, a nikad nije dokazano da je - žena

Next post

Šta reći... to su Japanci... Napravili mašinu koja steriliše knjige u biblioteci

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *