Home»Muzika»Homeland»“Bluz” za kraj… Beogradski duo Lira Vega predstavio poslednji video singl sa aktuelnog albuma “Duhovi”

“Bluz” za kraj… Beogradski duo Lira Vega predstavio poslednji video singl sa aktuelnog albuma “Duhovi”

4
Shares
Pinterest Google+
Lira Vega/ Photo: Promo (Lampshade Media)
Lira Vega/ Photo: Promo (Lampshade Media)

Beogradski alt duo Lira Vega ovog decembra završava priču vezanu za njihov treći album “Duhovi” (Lampshade Media 2015.), kako bi u narednoj godina počeo jednu novu.

Poslednji singl sa pomenutog albuma – “Bluz” objavljena je na svim aktualnim digitalnim platformama. Pesma je dobilai prateći spot, autorsko delo Dejana Vučetića Vuče, umetnika i člana nekadašnje  grupe Darkwood Dub. Montažu potpisuje Irena Domazetović.

– Idealno vreme je za pesmu koja se zove “Bluz”. Čeka nas teška zima, u strepnji i izolovanosti, a pesma predstavlja život koji je za trenutak stavljen na stranu. Spot i pesma pozivaju da se zastane, živi polako, da se priznaju svakovrsne emocije, da se kroz život jednom krene bez naočara za vid, da se perspektive zamute, i shvati da je sve prolazno, relativno, izmaglica i bluz… – kažu članovi benda.

Zoja i Vlada, koji čine bend Lira Vega, vredno rade na novom projektu pod nazivom “Posledice rada”. Na predstojećem albumu naći će se 16 pesama, a planirano je da se na tržištu pojavi na proleće 2021. godine.

Lira Vega/ Photo: Promo (Lampshade Media)
Lira Vega/ Photo: Promo (Lampshade Media)

Lira Vega je beogradski bend koji čine Vladimir Đorđević i Zoja Borovčanin. Do sada su objavili tri studijska izdanja, održali mnoštvo koncerata u Srbiji, regionu i Evropi, a dobitnici su i nekoliko lokalno i regionalno relevantnih nagrada.

Lira Vega je bend sastavljen od ljudi koji beskonačno vole muziku. Muzika je stalna tema, nemir i podsticaj. Koncertno aktivni, stalno u potrazi za “zvukom”, Lira Vega orbitira na beogradskoj sceni više od 20 godina.

Iako se bazično svrstava u rok muziku, zvuk benda je začinjen mnogobrojnim uticajima, a među slojevima se čuje sve od Aerosmitha do Sly Stonea.

Previous post

"Ja to tamo pevam"... Objavljena pesnička autobiografija Dušana Kovačevića

Next post

Loše vesti se samo ređaju... Preminuo glumac Borivoje Kandić

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *