Home»Film»Preminuo Tika Arsić… Glumac izgubio bitku sa opakom bolešću

Preminuo Tika Arsić… Glumac izgubio bitku sa opakom bolešću

3
Shares
Pinterest Google+
Tihomir Tika Arsić/Photo: facebook
Tihomir Tika Arsić/Photo: facebook

Srpski glumac Tihomir Tika Arsić preminuo je danas u 63. godini posle duge i teške bolesti.

Tužnu vest o smrti poznatog glumca potvrdilo je Narodno pozorište.

Arsić je dve godine bolovao od raka pankreasa.

Tihomir Tika Arsić digrao je brojne pozorišne i filmske uloge. Od 1984. godine je član Narodnog pozorišta gde je igrao predstave Rat i mir, Romeo i Julija, Crveni šal, Koštana i druge. Dobitnik je dve velike nagrade – „Zlatni vitez” i nagrada „Raša Plaović”. Nakon toga se povukao iz pozorišta, a na filmu se pojavljivao tek povremeno.

Na velikom platnu se prvi put pojavio 1975. u filmu Sinovi. Veliku popularnost stekao je 80-ih godina, kada su godišnje izlazila po tri filma u kojima igra jednu od glavnih uloga. U periodu od 1981. godine i filma Dečko koji obećava do 1989. i Boja na Kosovu, Arsić je glumio u 22 filma, jednoj seriji i jednom TV filmu.

Devedesetih godina Arsić se prvi put povukao iz sveta glume. Snimio je nekoliko filmova: Solunci govore, Devojka s lampom, Udri jače manijače, Pokondirena tikva, te seriju Teatar u Srba. Okušao se i kao producent u filmu Uslovna sloboda iz 2006. Ponovo je bio producent, ovog puta u seriji Šesto čulo. Međutim, zbog nesporazuma, serija je ugašena nakon šest epizoda. Kasnije je tumačio načelnika u filmu Ma nije on takav iz 2011, kao i vladiku Nikolaja Velimirovića u Stojte galije carske.

Televizijska publika imala je priliku da ga vidi u ulozi Barona u drugoj sezoni popularne serije Ubice mog oca. Tokom 2018. glumio je u seriji Šifra Despot, te filmove Zaspanka za vojnike i Kralj Petar Prvi u slavu Srbije.

Previous post

Ako ste umorni od loših vesti poslušajte “U reggaeu je spas”, novi singl benda Daleka obala

Next post

Ne, ne, ne... Ako ste negde pročitali da je agent CIA "Bill Oxley" priznao da je ubio Boba Marlija, naleteli ste na "genijalno" smišljeni fake news

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *